Címkék: Citroen | Monte Carlo | rally | Sébastien Loeb | veterán | WRC

2015. január 25. vasárnap, 12:57

 

2015-ben ünnepli 60. születésnapját minden idők egyik legikonikusabb autója. A kerek évforduló megünneplését a nemrégiben önálló márkává vált DS három igazi legendával indítja, mégpedig egy nem kevésbé legendás helyszínen: Monte-Carlóban. A DS 3 WRC és Sébastien Loeb ugyanis együtt „lépnek fel” az éppen zajló 83. Monte-Carlo Ralin, néhány nap múlva pedig a történelmi DS indul el a 18. Veterán Monte-Carlo Ralin.


A DS-szel kapcsolatos megemlékezések, ünnepi rendezvények egész évben tartanak majd, a jubileumot klubtalálkozók, szalonok és más izgalmas események teszik emlékezetessé.

1955. október 6-án, a Párizsi Autószalon nyitónapján egyetlen autó megjelenése okozott soha nem látott „földindulást” a Grand Palais-ban : az akkor bemutatott DS-t óriási tömegek akarták elsőként látni, sőt már az első napon 12 ezret rendeltek belőle. Hihetetlenül formabontó, elegáns stílusa és a benne fellelhető csúcstechnológiás megoldások egy csapásra legendává tették a DS-t, amely mind a mai napig ismert és rendkívül népszerű.


1958


„Természetes, hogy az immár önálló márkaként működő DS együtt ünnepli első születésnapját a névadó modell jubileumával – nyilatkozta Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója. – A történelmi DS a mi fiatal márkánk különleges szellemi őse : a DS 60 éve és ma is egyedi stílust és csúcstechnológiát, kivételes komfortot és vezetési élményt, nemes anyagokat és kifinomult megoldásokat kínál.”
A kerek évfordulót a DS az év során számos különleges eseménnyel ünnepli.1966.

A márka három ikonja Monte Carloban
Az ünnepi megemlékezések januárban Monte Carlóban kezdődnek:
- A jubileum alkalmából vadonatúj külsőt kapott DS 3 WRC a kilencszeres rali világbajnok Sébastien Loebbel és Daniel Elenával versenyez a 83. Monte-Carlo Ralin.
- A január 28. és február 2. között zajló Veterán Monte-Carlo Ralin (Rallye Monte-Carlo Historique) egy 1966-ban készült DS 21 képviseli a márkát. Az autó 21-es rajtszámmal indul, a márka logóját viseli, kormányánál pedig nem más ül majd, mint a DS-szel két « Montét » is megnyert Bob Neyret.A DS a nemzetközi autószalonokon is ünnepel
Legyen szó akár a veterán modellek szerelmeseire fókuszáló rendezvényekről, mint a párizsi Rétromobile (február 4-8.) vagy az esseni Techno-Classika (április 15-19.), akár a nagy nemzetközi autószalonokról (Genf: március 5-15., Sanghaj: április 22-29., Frankfurt: szeptember 19-27.), a DS mindenhol a 60. évforduló méltó megünneplésére fókuszál. Minden rendezvényen találkozhat a közönség korabeli ritkaságokkal és a jubileumra emlékező mai újdonságokkal is.

Rajongók világszerte
Belgiumban például április 26-án, Ausztráliában pedig október 2. és 11. között gyűlnek össze a DS-gyűjtők és –rajongók, hogy együtt fújják el az „Istennő” 60 születésnapi gyertyáját. Az eseménysorozat egyik fénypontja minden bizonnyal a május 22-23-án a franciaországi Montlhéry-ben tartandó találkozó lesz, ahová 700 veterán DS-t várnak a szervezők.

Párizsban, a történelmi DS és a fiatal DS márka „bölcsőjében” május 19-től 22-ig tartanak az ünnepi rendezvények, amelyre a márka munkatársai és a szakma kiemelt képviselői lesznek hivatalosak. Május 23-án és 24-én pedig a nagyközönség számára is megnyílik a rendezvény, melynek helyszíne a szintén ikonikus Tuilériák kertje, Párizs szívében.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER