2013. augusztus 22. csütörtök, 14:17

 

A 65. Frankfurti Autószalonon mutatja be a Chevrolet az új Camaro kabriót és kupét. Lendületes vonalaival és a márka MyLink kapcsolattartó rádiójával a legjelentősebb átdolgozást kapta az izomautó, mióta 2006-ban, koncepcióautóként, megjelent a Camaro ötödik nemzedéke.


"A Camaro név mindig egyet jelentett az ikonszerű designnal, a nagy teljesítménnyel és az örömautózással, és most különösen büszkék vagyunk új kupénkra és kabriónkra," mondta Dr. Thomas Sedran, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója. "Csúcstechnikai újdonságai még kellemesebbé teszik a használatát, vevői többet kapnak a pénzükért," tette hozzá Sedran.

uj-chevrolet-camaro-cabrio


Az új Camaro tökéletesített aerodinamikája javítja a hűtést és a nagysebességi stabilitást. A hűtőmaszk alsó része szélesebb, a felső keskenyebb lett, a géptető szellőzőrése pedig segíti a hőelvezetést, és csökkenti a felhajtóerőt. Hátul a formás csomagtartó-fedél, a vízszintes lámpák és a diffúzor teszik teljessé a képet. Mind a kupé, mind a kabrió antennáját a spoilerbe integrálták.
A bevált 6.2 literes, V8-as motor hatfokozatú manuális sebességváltóhoz vagy automatához kapcsolódik. Az utóbbi változat jellemzője az aktív benzingazdálkodás és a változó vezérlés (VVT). A manuális kivitel teljesítménye 432 LE (318 kW) 5900/percnél, nyomatéka 569 Nm 4600-nál. Kézi kapcsolású váltóművel a kupé 5,2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a kabrió időeredménye 5.4 másodperc.

Kényelem és kapcsolattartás az utastérben

Egyszerű és kényelmes beszállni az új Camaróba, hiszen nemcsak a központi zár távirányítós, hanem az automatás kocsik motorindítása is (opció). A kupéba bőrkárpitozású, elektromosan állítható Recaro sportüléseket lehet rendelni. További fénypont a színes, vetített kijelzés és az új Chevrolet MyLink internetes rádió a középkonzolon, hétcolos, nagyfelbontású, színes érintőképernyővel és letisztult, ikonos menükezeléssel.

Az új Chevrolet MyLink rádió a kompatibilis okostelefon telefonkönyvét, személyes lejátszási listáit és fotógalériáit képes kezelni. Egyéb készülékekkel USB, Bluetooth és aux-in csatlakozó kapcsolja össze. A hangvezérlés mellett van benne szövegfelolvasó funkció is*, az autós tehát a mobiltelefonjáról hallhatja a szöveges üzeneteket. A tolatókamera alapfelszerelés.
Ezek mellett választhat a vevő beépített navigátort is, egész Európa térképével. Mint valamennyi Chevrolet MyLink rádió esetében, a tulajdonos rögtön frissítheti új alkalmazásokkal a rendszert, mihelyt ilyenek megjelennek.

Versenyképes árért izomautó
Az új Camaro az év vége felé jelenik meg kiválasztott európai Chevrolet kereskedésekben. A kupé magyarországi ára 13.259.000 forinttól indul, a kabrióé 14.759.000-tól, ami nagyon csábító ajánlat a teljesítményorientált autósnak. A vevő a jó ár-érték aránynál többet kap, hiszen az autó marcona ereje, ikonszerű designja és páratlan karaktere számtalan ember fejét csavarta el és képzeletét ragadta meg, a Camaro évtizedek óta szerepel posztereken, pólókon és dalokban.

Az 1966-ban önhordó karosszériájába 3.9 literes, soros hathengeres motort építettek. Azóta öt, egyre többre képes generáció dobogtatja meg a rajongók szívét, szerte a világon. A Camarot 1968-ig a General Motors két európai üzemében is összeszerelték; a belgiumi Antwerpenben és a svájci Bielben.

A Camaro részt vett sokféle autóversenyen, például negyedmérföldes gyorsulásokon, ahol két, különlegesen felkészített kocsi versenyez a negyedmérföldes egyenes pályán.

A Camaro számos filmben szerepelt, mint az Oltári nő (Runaway Bride, 1999), a Séta a múltba (Walk to Remember, 2003), és persze a Transformers (2007, 2009, 2011), amelynek egyik főszereplője egy Chevrolet Camaro sportkocsi volt, mint Bumblebee.

uj-chevrolet-camaro-kabrio


2013 márciusában, a New York Auto Show alkalmával hullott le a lepel a legújabb kiadású Camaro Z28-ról. A Corvette Racing közreműködésével kifejlesztett 7.0 literes V8-as motor becsült teljesítménye 500 LE (373 kW), nyomatéka pedig and 637 Nm.
Ideiglenes műszaki adatok
* A hangvezérlés és a szövegfelolvasás országtól függően elérhető.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER