2011. szeptember 20. kedd, 09:44

 


Az idei Frankfurti Autószalonon mutatkozott be CX-5 a Mazda szabadidő autója, valamint a felfrissített Mazda3.

mazda-cx-5



Mazda CX-5
Frissített Mazda3

A vadonatúj CX-5, az első olyan új generációs Mazda, amely a forradalmi SKYACTIV technikát, valamint a látványos formai irányvonalat, a ’KODO – a mozgás lelké’-t jeleníti meg. A Mazda kompakt szabadidő-autója teljesen új technikai tartalmat vonultat fel: új motorokat, sebességváltókat, futóművet, valamint egy új karosszériát melyek együttesen élvezetesebb vezetést kínálnak, kiemelkedő környezetvédelmi és biztonsági tulajdonságok mellett. A CX-5 mellett a standon jelen volt a frissített Mazda3, a márka legnépszerűbb típusának továbbfejlesztett változata. A Mazda3 modellfrissítés legfőbb részletei: új orrkialakítás, jobb minőségű beltér, jobb ergonómia, csendesebb utastér, javított komfort és menetdinamika, új MZR-1,6 literes, benzinmotoros modell automata váltóval, és kibővült felszereltség.

A Mazda CX-5 frankfurti világpremierje egy új korszak kezdetét jelzi a márka számára.
A vadonatúj kompakt szabadidő-autó az első olyan, új generációs Mazda, amely teljes körűen alkalmazza a Mazda által kifejlesztett, egyedi SKYACTIV technikát, és a Mazda izgalmas, új formanyelvét, a „KODO – a mozgás lelké”-t. A modell három új motorral érhető el, egytől egyig rekord mértékű, 14:1 sűrítési aránnyal – a SKYACTIV-D 2.2 literes dízelmotor kétfázisú turbófeltöltővel, két teljesítményszinten, valamint a SKYACTIV-G 2.0 literes, közvetlen befecskendezéses benzinmotorral. Az erőforrásokhoz az új SKYACTIV-DRIVE hatfokozatú automata vagy az új SKYACTIV-MT hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik.

cx-5

A technikai innovációk sorához egy kistömegű, mégis merev karosszéria- és futómű-szerkezeteket alkalmazó, új padlólemez társul, amely kiváló aerodinamikájával pontos reakciókat és élvezetes vezethetőséget kínál. A modell értékeit tovább fokozzák a kiemelkedő környezetvédelmi és biztonsági tulajdonságok, választhatóan két- vagy négykerék-hajtású kivitelben. A Mazda CX-5 károsanyag-kibocsátása kivételes a kompakt szabadidő-autók kategóriájában, a CO2-kibocsátási célérték nem éri el a 120 g/km-t (alapteljesítményű SKYACTIV-D 2.2 dízelmotoros kivitel, elsőkerék-hajtás, kézi sebességváltó mellett).

A CX-5 belső tere tágas csomagtartót és kényelmes hátsó lábteret biztosít (a kategória egyik legtágasabbját!), első osztályú a minőségérzet, kiemelkedő funkcionalitás és alacsony zajszint mellett – mindez a lehető legjobb utazási komfort garanciája. Az első osztályú biztonsági adottságokról a sávváltást segítő endszer (RVM)* mellett az olyan, vadonatúj aktív biztonsági felszerelések gondoskodnak, mint az Smart City fékrásegítés (SCBS)*, a távolsági fényszóró szabályozás (HBC)*, vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer *.

Mazda CX-5 utastér

mazda-cx-5-suv


Frissített Mazda3 – több dinamizmus, kevesebb CO2
A Mazda legnépszerűbb modelljének megújult, frissített változata még atletikusabb megjelenést kínál új orr- és hátsó lökhárító-kialakításával, és új, csavart küllős felnijeivel.
A Mazda3 utastere az eddigieknél is tetszetősebb, új anyagokat és színeket kínál, egyszerűbb kezelhetőséget, új felszereltséget és alacsonyabb belső zajszintet biztosít.

uj-mazda-3

A héttagú motorkínálat (négy benzinmotor, köztük kettő közvetlen befecskendezéssel, valamint három turbódízel), valamint a hozzájuk csatlakozó, öt- vagy hatfokozatú kézi, illetve ötfokozatú automata sebességváltó változatlanul kerültek át a megújult modellbe. A hajtáslánc-kínálat újdonsága a kisebbik benzinmotor Activematic automata váltóval szerelt kivitele, amely most először lesz kapható Európában.

A modell vezethetősége is javult, a modellfrissítést követően a Mazda3 homogénebb, vezetési érzetet ad, amit a karosszéria újonnan alkalmazott merevítései, az új lengéscsillapítók, a továbbfejlesztett elektro-hidraulikus szervokormány (EHPAS), valamint a merevebb kerekek tesznek lehetővé. A Mazda3 felszereltségi listáján újdonság a sebességváltás esedékességére figyelmeztető rendszer, valamint a TomTom® technológián alapuló Mazda navigációs rendszer. Ezek mellett ultramodern tartozékok gazdag választéka gondoskodik arról, hogy a Mazda3 gyakorlatilag minden elvárást kielégítsen. Természetesen a Mazda3 a modellfrissítés során megőrizte elődjének kimagasló aktív és passzív biztonsági felszereltségét is; a Mazda3-ban is elérhető sávváltást segítő rendszer (RVM) idén megnyerte az Euro NCAP szervezet Advanced elnevezésű díját.

Mazda3


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER