2013. szeptember 05. csütörtök, 19:35

 

Az új Jeep® Wrangler Polar különkiadás a 2013-as Frankfurti Autószalonon ünnepli világpremierjét, újabb változattal gyarapítva a legendás Wrangler köré épített, exkluzív, limitált szériás modellek számát. Az új Wrangler Polar mellett a Jeep sokszínű, 2014-es modellkínálatának tagjai is feltűnnek a frankfurti kiállításon.


Jeep Wrangler Polar a Jeep Wrangler új, korlátozott példányszámú kiadásának kinézete az összkerékhajtású modell téli menetképességeit emeli ki.
A különkiadás új, fekete betétes hűtőmaszkot, kemény pótkerék-burkolatot, a karosszéria színére fényezett keménytetőt, agresszív rajzolatú, 18 colos, polírozott fényes fekete könnyűfém keréktárcsákat, és Polar White (sarki fehér) beltéri részleteket kapott.
Trac-Lok részlegesen önzáró hátsó differenciálmű, amellyel leküzdhetők a legszélsőségesebb útvonalak és ösvények, és a legnagyobb kihívást jelentő menetkörülményekkel is megbirkózhatunk az év bármely szakában.
2014 első negyedévétől rendelhető kétajtós Wrangler és négyajtós Wrangler Unlimited kivitelben, 2.8 literes turbódízel vagy 3.6 V6 benzinmotorral.

jeep-wrangler-polar


A Jeep Wrangler alapjaira épülő, a közelmúltban bemutatott – és kivétel nélkül elfogyott – limitált szériás modellváltozatok nyomán a most bemutatott új különkiadás egyedi felszereltségi szintje azokat a lelkes természetjárókat szólítja meg, akik a legszélsőségesebb körülmények közepette is kalandokra és maximális menetképességekre vágynak. Az exkluzív stíluselemek felhasználásával összeállított, 18 colos fényes fekete könnyűfém keréktárcsákon guruló, a karosszéria színére fényezett keménytetővel és eredeti Mopar® tartozékokkal szerelt, új Jeep Wrangler Polar 2014 első negyedévétől kapható Európában, két és négyajtós kivitelben, választhatóan a zseniális 2,8 literes turbódízel erőforrással vagy a nagyteljesítményű 3.6 V6 benzinmotorral.

A Jeep Wrangler Polar stíluselemei azokat a szélsőséges, kegyetlen klímaviszonyokat idézik, amelyekkel az Antarktiszon találkozhatunk. A jármű oldalán, az első kerékívek mellett elhelyezett „Polar” – azaz sarkvidéki – emblémán látható koordináta (déli szélesség 78°, keleti hosszúság 106°) az antarktiszi Vosztok helyét jelöli, azaz azt a pontot a Földön, ahol a legnagyobb hideget: -89,2°C-ot mérték.

A Jeep Wrangler Sahara modellen alapuló, új Wrangler Polar külső megjelenését egyedi stíluselemek különböztetik meg a Jeep kínálatának összes többi tagjától. Elsőként említhetjük az új hűtőmaszkot, amelyet a lámpafoglalatoknál elhelyezett, fényes fekete betétek tesznek látványosabbá. Ez, akárcsak az új, kemény pótkerék-burkolat, olyan új stíluselem, amelyet kifejezetten ehhez a korlátozott példányszámú modellhez dolgoztak ki. A Wrangler Polar további külső jellemzői között említhetjük a Powerdome gépházfedelet vagy a sötétített üvegekkel szerelt, a karosszéria színére fényezett keménytetőt. A jármű megjelenését a hűtőmaszk fölött elhelyezett, fényes fekete Jeep logo, valamint a 18 colos, ugyancsak fényes fekete kivitelű könnyűfém keréktárcsák teszik még látványosabbá. Az új Jeep Wrangler Polar kiállását a motorházfedél egyedi, hegygerinc sziluettet ábrázoló, háromszínű matricázása, valamint az üzemanyagtöltő nyílás fekete Mopar fedele teszi még egyedibbé.




A beltérben gyöngyházfehér öltésekkel varrott, fekete bőrülések határozzák meg a hangulatot, a háttámla felső részébe hímzett „Polar” logóval. Alapfelszerelés a gyöngyházfehér öltésekkel díszített, magas fényű kerámiafehér keretekbe foglalt kezelőszervekkel ellátott fekete bőrkormány, valamint a fűthető első ülések. Szintén gyöngyházfehér varrást találunk a könyöklőn és a padlókonzol fedelén. A műszerfal utasoldali részén elhelyezett kapaszkodó, valamint a légbeömlők gyűrűi szintén magas fényű kerámiafehér árnyalatban pompáznak, ami a sarkvidéki gleccsereken megcsillanó fény kontrasztos hatását erősíti.

A Jeep Wrangler Polar különkiadás egyedi beltéri kialakítása vadonatúj kidolgozású műszeregységet kapott, magas fényű fehér műszerkeretekkel, és ’Polar’ logós, kék műszerlapokkal. Az új Wrangler Polar belső terében abroncs-mintázatú sárfogó szőnyeg teszi teljessé az egyedi megjelenést.

A Frankfurtban kiállított autót még egyedibb megjelenésűvé varázsoló, vadonatúj Hydro-kék szín mellett a Jeep Wrangler Polar limitált szériás modell Billet ezüstmetál és fényes fehér színben is megrendelhető.

Hogy a legkevésbé járható utakon is könnyedén boldoguljon, a Jeep Wrangler Polar szériát Dana 30 első tengellyel és Dana 44 hátsó tengellyel szerelték fel. A legendás Wrangler terepalkalmasságról alapfelszerelésként kínált, Command-Trac NV241 kapcsolható, kétfokozatú terepváltó gondoskodik, 2,72:1 áttételű terepfokozattal. A biztonságos, megbízható terepjárási képesség érdekében a Wrangler Polar alapkivitelben kínálja a Trac-Lok részlegesen önzáró hátsó differenciálművet. A kézzel zárható hátsó differenciálművet kiváltó rendszer olyan, nyomatékérzékeny, mechanikus berendezés, amely csúszós vagy egyenetlen felületen – homokon, murván, havon vagy jégen – közlekedve is segít megőrizni a hajtott kerekek tapadását. A Trac-Lok automatikusan a jobb tapadási jellemzőkkel bíró hátsó kerékhez juttatja a rendelkezésre álló hajtóerőt, ezzel megakadályozva a másik hátsó kerék tapadásvesztését és elpörgését.

A kényelmi alapfelszerelés része az automata klímaberendezés, a bőrborítású multifunkciós kormánykerék, a fűthető első ülések, a magasságában állítható vezetőülés, az elektronikus járműinformációs központ (EVIC) és a sebességtartó automata.

A Jeep Wrangler Polar opcióként elérhető Dual Top kivitelben, amely a Sunrider® vászontetőt és a Freedom TopTM keménytetőt egyaránt tartalmazza. További feláras kiegészítő a Polar Pack 1 csomag, amely első oldallégzsákokat, valamint UConnectTM multimédiás tájékoztató, szórakoztató és navigációs berendezést tartalmaz 6,5 colos érintőképernyővel, 40 GB kapacitású merevlemezzel, USB és AUX csatlakozással, valamint DVD-lejátszóval.

jeep-wrangler-polar-ulesek


Az új, limitált példányszámú modell megrendelhető az automatikus vagy kézi sebességváltóval szerelt, takarékos, 2,8 literes turbódízel erőforrással, vagy az automata sebességváltóval társított, 3.6 V6 benzinmotorral. Az előbbi, 2.8 CRD motor legnagyobb teljesítménye 200 LE (147 kW) 3600/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka az ötfokozatú automata sebességváltóval társítva 460 Nm 1600-2600/perc fordulatszám-tartományban. Ugyanez a motor a hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval szerelve 200 lóerőt, illetve 410 Nm forgatónyomatékot (2600-3200/perc) ad le. A Wrangler modellcsalád 3,6 literes, hathengeres benzinmotorja, amely bizonyos piacokon a 2.8 CRD mellett megrendelhető a Polar limitált szériához, 284 lóerőt (209 kW) és 347 Nm forgatónyomatékot kínál. A motor kizárólag ötfokozatú automata sebességváltóval rendelhető meg.

A Jeep több mint hetven éve számít egy egész járműkategória mértékadó márkájának a teljesítmény és sokoldalúság terén. A Jeep Wrangler minden idők leghíresebb Jeep modellje szerte a világon. A márka ikonikus képviselője, a Wrangler mindig is a szabadság különleges élményét nyújtotta az ügyfeleknek azáltal, hogy a legszélsőségesebb terepeken is tökéletes biztonságban képes boldogulni.

Ötvenkét centiméterrel nagyobb tengelytávjával és akár öt személy számára is kényelmes helyet nyújtó utasterével a Jeep Wrangler Unlimited a klasszikus Wrangler evolúciójának tekinthető. A Jeep Wrangler Unlimited a márka szélsőséges terepalkalmasságát a hétköznapi járművek kényelmével és sokoldalúságával társítja, ezáltal összkerékhajtású, négyajtós kabriót varázsol a verhetetlen terepbajnokból.

A Jeep Wrangler és Wrangler Unlimited modellek Sport, Sahara és Rubicon felszereltségi szinten rendelhetők. A típusok összes kivitele megvásárolható a 2,8 literes, közös nyomócsöves, start/stop technológiával felszerelt turbódízel motorral. A 3,6 literes, hathengeres benzinmotor kizárólag a Wrangler és Wrangler Unlimited típusok Sahara kiviteléhez kérhető.

Az autószalonon a limitált szériás típus négyajtós Wrangler Unlimited kivitelben lesz megtekinthető, fekete belső térrel és vadonatúj Hydro-kék fényezéssel.


A Jeep standja a Frankfurti Autószalonon

A 6. Csarnokban kialakított, 770 négyzetméteres kiállítási területen a látogatók megtekinthetik mindazon környezeteket, amelyekben a Jeep járművei érvényre juttathatják személyiségüket, a belvárostól az extrém terepszakaszokig. Az új Jeep Wrangler Polar limitált széria képviselője egy homokdűnéket mintázó, műgyanta felületen áll, amely az ikonikus Wrangler felülmúlhatatlan terepképességeit hivatott érzékeltetni.
A stand hátterében látható épület, illetve a középen elhelyezett három oszlop egy modern amerikai nagyváros képét közvetíti, egyszerre tisztelegve a márka amerikai gyökerei előtt, és kiemelve a Wrangler rátermettségét a városi forgalomban.
Az új Jeep Grand Cherokee egy nappali szobát mintázó terület közepén áll. Az elegáns keményfa padlózat klasszikus harmóniát, egyszersmind modern értékeket is kifejez. A modellkínálatot teljessé tevő, a terepképességeket és a városi alkalmasságot töretlen egységbe foglaló, megújult 2014-es Jeep Compass a stand középpontjában áll.

A látogatók a háttérben elhelyezett, nagyméretű kivetítőn tekinthetik meg a Jeep modellek legújabb jellemzőit és műszaki tartalmát. A standon külön területet szántak az ajándéktárgyaknak; a látogatók itt akár meg is vásárolhatják a Jeep életmód-kollekció exkluzív kiegészítőit és ruhadarabjait.

Az új Jeep Wrangler Polar limitált kiadás mellett a standon a 2014-es Jeep modellkínálat már elérhető példányai is megjelennek. A nappali szobák otthonos, kifinomult enteriőrjét idéző környezetben lép színre az új Jeep Grand Cherokee, a márka zászlóshajója. A kiállított példány a leggazdagabb, Summit felszereltségi szintet képviseli, Deep Auburn fényezéssel és kifinomult Grand Canyon Brown Natura Plus barna bőrkárpitozással. A Grand Cherokee Summit mellett egy elegáns Grand Cherokee Overland is megjelenik; a Mopar tartozékokkal felszerelt autó fehér fényezéssel és indigókék Vesuvio belső kidolgozással csodálható meg. Mindkét Grand Cherokee modellt a MultiJet II technológiával felszerelt, 3,0 literes V6-os dízelmotor hajtja, 250 LE (184 kW) teljesítménnyel és 570 Nm forgatónyomatékkal.

jeep-wrangler-polar-frankfurt


A standon kiemelt helyet kap a márka nagyteljesítményű zászlóshajója, a Jeep Grand Cherokee SRT. Minden idők legerősebb, leggyorsabb Jeep modellje mélypiros Cherry fényezéssel és szépia Laguna bőrkárpitozással lép színpadra. Az autó nagyteljesítményű 6.4 V8 HEMI® blokkja 468 lóerőt (344 kW) ad le percenkénti 6250-es fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 624 Nm 4100/percnél. A motor üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását a Fuel Saver technológia csökkenti, menetdinamikája mércét állít a kategóriában: a Jeep Grand Cherokee SRT 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 257 km/óra, 100 km/óráról fékezve pedig mindössze 35 méteren áll meg.

A legendás Jeep Wrangler 2014-es kiadása két példányban is képviselteti magát a standon, ahol különleges, bézs színű padlóborítás teremti meg a homokdűnék tökéletes illúzióját. Az elegáns, négyajtós Wrangler Unlimited Sahara modell orrában a 2,8 literes, 200 lóerős turbódízel motorral, Billet ezüstmetál fényezéssel, színre fújt keménytetővel és fekete bőr belsővel bűvöli el a látogatókat. A másik Wrangler a modellcsalád legszélsőségesebb, legkomolyabb terepképességekkel bíró tagja, egy Rubicon modell, amely itt kétajtós kivitelben, Flame vörös fényezéssel, fekete beltérrel és egyedi Mopar tartozékokkal felszerelve látható. A Dana 44 első és hátsó tengellyel szerelt Wrangler Rubicon annak a kapcsolható összkerékhajtási-rendszernek köszönheti utolérhetetlen terepalkalmasságát, amely egy kétfokozatú Rock-Trac NV241 terepváltón (felező: 4,0:1 áttétel), továbbá Tru-Lock első és hátsó differenciálzáron keresztül kapja a hajtóerőt. A modell aktív stabilizátor rendszere elektronikusan kiiktatható első kanyarstabilizátort kínál, ami kemény terepen még tovább növeli a Wrangler rugóútját.

Végezetül a Jeep frankfurti standjának közepén két 2014-es Jeep Compass is megjelenik. A Jeep kompakt szabadidőjárműve, amely a közelmúltban újult meg és lépett színre 2014-es modellként az európai piacon, Limited csúcskivitelében áll majd a látogatók elé. A modell 2,2 literes turbódízel erőforrása 163 lóerőt (120 kW) teljesít. A Frankfurtba ellátogató két Compass egyikét Brilliant fekete karosszériaszín és az újonnan rendelhető Saddle barna bőr belső ékesíti, míg a másik, ugyancsak Limited felszereltségű kompakt szabadidőjármű Granite Crystal fényezést és Dark Slate sötétszürke kárpitozást kapott.

A stand látogatói brosúrák és tájékoztató anyagok révén az FGA Capitalnak a termékeivel is megismerkedhetnek. Az összes jelentős európai piacon jelen lévő, Németországban az FGA Bank által képviselt finanszírozó egyetlen küldetése, hogy innovatív pénzügyi termékekkel, a magánvásárlókat és a vállalati ügyfeleket megcélzó, értéknövelt szolgáltatások biztosítása révén támogassa a Fiat Group Automobiles márkakereskedői hálózatát és márkáinak eladásait.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER