2013. augusztus 08. csütörtök, 11:22

 

Kényelmi és biztonsági berendezések arzenáljával jelentkezik a Chevrolet a 2013-as Frankfurti Autószalonon. A fénypontok között említhető az új Spark Bubble kiadás, amely még több rajongót szerezhet a márka népszerű európai modelljének.


Chevrolet Spark Bubble kiadás
Egyes európai országokban (Magyarországon nem) rendelhető lesz a Spark Bubble különkiadás, sportos lökhárítóval, oldalvédőkkel, 15 colos, fehérre festett alufelnikkel és friss fehér vagy rózsaszín Bubble matricákkal az első sárvédőn. Ezekhez a vidám színekhez illik a középkonzol és a belső dekoráció is. Az üléshuzat anyaga műbőr.
A Chevrolet legnépszerűbb európai modelljének biztonságát standard elektronikus menetstabilizáló (ESC) fokozza, az emisszió Euro5+ besorolású. 

chevrolet-spark-bubble

Áttervezték a műszerfalat és a burkolatokat is. A legtöbb felszerelési kivitelben standard a Bluetooth-kapcsolatú rádió, a CD lejátszó, valamint az USB és az aux-in csatlakozó. Audio streamingre és kéz nélküli telefonálásra a kormánykerék gombjai használhatók.


Tolatókamerát kap a Chevrolet Aveo

A Chevrolet MyLink internetes rádióval ellátott Aveo standard tolatókamerával gazdagodik nemsokára. A rádió hétcolos, nagy felbontású érintőképernyőjén megjelenő képe nagymértékben segíti a manőverezést. A jobban felszerelt kivitelek stílusos, fénydiódás irányjelzőt is kapnak a tükörházba.


Chevrolet Cruze: második generációs MyLink rádió, többféle hajtómű és új biztonsági megoldások
Az új modellévben kétféle MyLink rádióval lesz kapható a Cruze, mindkettő simán integrálja a mobiltelefon tartalmát. Az eddigit kiegészítő, ikonos képernyőjű új rendszer a magasabb felszereltségű autókba kerül. Navigátor, CD-lejátszó, hangfelismerés és szövegfelmondás tartozik hozzá. A rádiók frissíthetők lesznek, amint elérhetők lesznek az új szoftverek és alkalmazások.

chevrolet-cruze-sw

Idén ősztől háromféle benzinmotor választható a Cruze valamennyi karosszéria-változatához. Ezek az 1.4-es turbó (140 LE/103 kW), valamint az 1.6-os (124 LE/91 kW) és 1.8-as (141 LE/104 kW) motor. Az eddigi dízel-választékot, amely az 1.7-esből (130 LE/ 96 kW) és a 2.0 literesből (163 LE/120 kW) állt, az 1.7-es 110 LE (81 kW) teljesítményű változata egészíti ki. A Cruze valamennyi motorja közül ennek legkisebb a széndioxid kibocsátása – csupán 99 g CO2 per km –. A Cruze magasabb felszerelési színvonalú kiviteleiben vezeti be a Chevrolet a radaros holttér-figyelőt, amely a megfelelő oldali külső tükörben villant fel borostyánszínű fénydiódával figyelmeztető jelzést, ha abban az irányban indexel a vezető, ahol van másik jármű a zónában.


Fejlett parkolássegítő a Chevrolet Orlandóban

Az új modellévtől hasonló holttér-figyelmeztetés lesz az Orlandóban is, ráadásul a jobb felszereltségű modellek megkapják a fejlett parkolássegítőt is. Ez utóbbi azonosítja a megfelelő parkolóhelyet, és útmutatást ad a vezetőnek a jármű kormányzására.

chevrolet-orlando-mylink


A mobiltelefont a Chevrolet MyLink internetes rádió új, ikonos, hétcolos, nagy felbontású, színes érintőképernyője integrálja. Az új rádió alapfelszerelés, és egyes kivitelekben tolatókamera, illetve beépített navigátor járul hozzá. Néhány modellhez, opcióként, hátsó utastéri fűtést lehet rendelni.
További újdonság a tükörházak fénydiódás irányjelzője, a 16 colos dísztárcsa és a 17, illetve 18 colos könnyűfém-kerék. Az Orlando bevált 1,4-es benzines turbómotorjához már automata is kapcsolódhat.

chevrolet-orlando


Még hatékonyabb dízelmotoros Malibu

Máris kapható a 2.0 literes dízel-Malibu tökéletesített változata. A manuálisban standard start/stop szorította le 4.7 literre a fogyasztást a szabványos ciklus szerint, a CO2 emisszió 125 g per km. A felsőbb szintekhez tolatókamera jár, a fékasszisztenshez pedig villogó féklámpa.


Trax: fronthajtású változat, 1.4-es turbómotorral

A Trax kis SUV benzines turbó motorjához (1.4 liter) idén ősztől fronthajtás is rendelhető, hatfokozatú manuális sebességváltóval. Nulláról százra 9.5 másodperc alatt gyorsul, kombinált fogyasztása start/stoppal 6.0 liter/100 km, ami megfelel 139 g CO2 per km-nek. Készül automataváltós kivitel is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER