2011. szeptember 09. péntek, 14:47

 

Öt világpremierrel büszkélkedhet a Mercedes-Benz a 2011-es Frankfurti Autószalonon (IAA). Középpontban az új Mercedes-Benz B-osztály áll, ami valódi sokoldalú tehetség: A Sports Tourer az eddiginél lényegesen agilisabb és hatékonyabb, ugyanakkor megszokottan komfortos és tágas.

mercedes-b-osztaly

További újdonság az F 125! kísérleti jármű, amely demonstrálja, hogy hosszú távon is megvalósítható a teljesen emisszió-mentes egyéni mobilitás a luxus-szegmensben. A nyitott autózás tökélyét mutatja meg az új SLS AMG Roadster, amelynek első nyilvános szereplése szintén az IAA-n lesz, miként az SLK 250 CDI Roadsternek és az SLK 55 AMG-nek is.
A Mercedes-Benz a 125-éves automobil jubileumának fénypontjaként előretekintést nyújt a luxus-szegmens műszaki fejlődésébe. Az F 125! kísérleti jármű felvázolja a jövő trendjeit és előkészíti az utat a nagy- és luxuskocsik innovatív prémium-koncepciójának megvalósításához.

Az új B-osztály: új korszak a kompakt osztályban

A második generációs B-osztály közvetlen befecskendezésű benzines turbómotorjával, új dízeljével, új duplakuplungos váltójával és új asszisztencia-rendszereivel a kompakt osztály műszakilag új korszaka következik el a Mercedes-Benznél. Értékes anyagokkal, finoman tagolt felületekkel, precíz kidolgozással és a kategóriában egyedülálló biztonsági felszereléssel állítják fel a kategória új mércéjét. A Mercedes-Benz ezen kívül bemutatja a B-osztály alternatív hajtású változatát is.

Az új M-osztály: a hatékonyság kulturált bajnoka
Elődjéhez képest az új M-osztály teljes modellpalettája átlagosan 25 százalékkal kevesebbet fogyaszt. Közülük is kimagaslik az ML 250 BlueTEC 4MATIC, amelynek NEFZ-fogyasztása 6,0 l/100 km (158 g CO2/km), vagyis az autó egy tankolással 1.500 kilométert tehet meg. Mindemellett megmaradt az M-osztály vonzereje, amely az agilitás, a vezetési élmény és a komfort szintézisén alapul.

mercedes-m

SLK 250 CDI: az első dízelmotoros Mercedes-roadster
Először kínálja dízelmotorral a Mercedes-Benz a sportos SLK Roadstert. Az  SLK 250 CDI négyhengeres motorjának 150 kW (204 LE) teljesítménye több diszciplínában is kategóriájának élére helyezi a kétüléses autót, fogyasztása és nyomatéka kimagaslóan jó. Ez kanyargós országúton éppúgy élvezetes autózást tesz lehetővé, mint hosszú autópálya-szakaszokon. Mint a SLK-család idén januárban bemutatott többi modellje is, igényes felszereléssel és kifogástalan komforttal ötvözi a sportos temperamentumot.

Viano Vision Pearl : jacht, négy keréken
A Viano Vision Pearl bemutatómodellel arra világít rá a Mercedes-Benz, hogy milyen lehetőségek rejlenek még a nagyterűekben. Fehér-szürke komplett bőrkárpit, valódi fapadló, szálkefélt alumíniumelemek, krómozott ablaküveg-elsötétítés és a Bang & Olufsen csúcsminőségű „BeoSound Viano“ hangrendszeréből áradó zene teszi feledhetetlenné az autózást a Viano Vision Pearl fedélzetén. A design a modern sport-jachtokét követi, és az „utazás mint élmény” téma köré épül.

mercedes-viano

SLS AMG Roadster: nyitott autózás a legszebb formájában
Az SLS AMG Roadster műszaki újdonságait úgy sorolhatjuk, mint a modern sportkocsi-építés egyszeregyét: alumínium-térváz, AMG 6,3 literes V8-as front középmotor, 420 kW (571 LE) csúcsteljesítmény, 650 newtonméter nyomaték, Transaxle hétfokozatú duplakuplungos váltómű és alumínium-lengőkaros sportfutómű dobogtatja meg a sportautó-rajongók szívét, ezzel együtt kimagasló menetdinamikát illetve a nyitott autózás élményét biztosítja.

mercedes-sls-roadster

SLK 55 AMG: csúcsértékek minden diszciplínában
A Mercedes-Benz SLK 55 AMG minden idők legnagyobb teljesítményű SLK-ja. Az újonnan kifejlesztett AMG 5,5 literes V8-as motorja hengerleállással kombinálja a kirobbanó képességeket és a lehető legcsekélyebb fogyasztást. A 310 kW (422 LE) csúcsteljesítmény és az 540 newtonméter maximális nyomaték felülmúlja valamennyi közvetlen vetélytársét. Fogyasztása 30 százalékkal kisebb a típuselődénél.  A magas fokú menetdinamikáról AMG sportfutómű, direktkormány, Torque Vectoring Brake fékezés, háromfokozatú ESP és nagyteljesítményű AMG fékberendezés gondoskodik.

SLK 55 AMG

C 63 AMG Coupé Black Series: vegytiszta teljesítmény
Látványos design, az autóversenyzésből átvett technika és felsőszintű menetdinamika: az új Mercedes-Benz C 63 AMG Coupé Black Series bármely más AMG modellnél jobban testesíti meg az AMG „Driving Performance” szlogenjét. 380 kW (517 LE) csúcsteljesítményével és 620 newtonméternyi maximális nyomatékával ez minden idők legpotensebb C-osztálya. A 6,3 literes
V8-as AMG motor hatalmas tolóerejével, készséges felpörgésével és ragyogó menetteljesítményekkel kápráztatja el a vezetőt: a C 63 AMG Coupé Black Series 4,2 másodperc alatt gyorsul nulláról száz km/órára.

mercedes-c-63-amg


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER