2011. szeptember 05. hétfő, 15:14

 

MissionL új kompakt limuzin tanulmánymodellje világpremierjével lép a nagyközönség elé a Skoda a Frankfurti Autószalonon. A márka új kompakt limuzinja szériaközeli tanulmányának bemutatkozása mellett kezdetét veszi a cseh gyártó elkövetkező évekre szóló nagyszabású termékoffenzívája is.

skoda-missionl

Az új limuzin – a megfelelő regionális módosításokkal – a márka immár hatodik modellsorozataként jelenhet meg Európa, Oroszország és Kína piacain, de a tervekben egy indiai piacra szánt változat is szerepel. Ezzel a Skoda a nagyjából egy esztendeje meghirdetett, s 2018-ig szóló nemzetközi növekedési stratégiája megvalósítását folytatja. A cseh gyártó ennek szellemében 2018-ra legalább kétszeresére, évi 1,5 millió darabra kívánja bővíteni értékesítését.

„A MissionL konkrét kitekintés új kompakt limuzinunkra, pontosan jelezve, milyen irányban kívánunk továbbhaladni. Hatodik modellsorozatunk termékoffenzívánk alapvető eleme“ – hangsúlyozta Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a Skoda igazgatótanácsának elnöke. „A frankfurti világpremier jól mutatja: a Skoda továbbra is teljes gázzal halad. Az elkövetkező évek során átlagosan hathavonta tervezünk egy-egy új modellel megjelenni a piacon.“

skoda-mission-l

A cseh gyártó mindenekelőtt Kína, Oroszország és India feltörekvő piacain kívánja jelentősen növelni értékesítését, amelynek érdekében jelentősen bővíti nemzetközi gyártókapacitását. Indiában még az idén kezdetét veszi az új kompakt limuzin gyártása, amely Kínában 2013-tól gördülhet le a szerelőszalagról, de 2013 közepétől – ugyancsak a Shanghai Volkswagennel közösen – a Yeti is itt készül majd. A Volkswagen Konszern és az orosz GAZ Csoport közötti együttműködés keretében a Yeti kompakt SUV-modell 2012 végétől a GAZ Nyizsnyij Novgorod-i üzeméből érkezik az orosz piacra. Mindemellett az európai és a márka hazai, azaz cseh piaca is középpontban áll: székhelyén, Mladá Boleslavban a Skoda a jövőben Fabia és Octavia modelljei mellett egy harmadik sorozat tagjait is készíti majd, ennek megfelelően bővítve gyártókapacitását. Az észak-bohémiai Vrchlabíban működő gyára 2012 végétől a DQ200 kettős tengelykapcsolós automata sebességváltókat gyártja a Volkswagen Konszern számára.

A Skoda Auto standja a 3-as csarnok A05 helyén tekinthető meg.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER