2011. szeptember 15. csütörtök, 16:46

 

A nagysikerű Caddy sorozata jövő évi 30 esztendős jubileumára izgalmas, a Frankfurti Autókiállításon  különleges modellel jelentkezett a Volkswagen Haszonjárművek. A Caddy Edition 30 széria-közeli tanulmányautó, amely fekete tetejével, polírozott könnyűfém keréktárcsáival, high-end stílusban kialakított utasterével és nagy erejű nyomatékos motorjával a modellsorozat egészen egyedülálló tagjaként mutatkozik be.

Volkswagen-Caddy-Edition-30

A Caddy 1982-ben jelent meg az európai piacokon, akkoriban a Golf I. műszaki alapjaira épült pick up formájában. Harminc esztendő múltán, a Caddy a kompakt, városi kisáruszállítók piacának elismert és meghatározó tagjává vált, amely eddig több mint 1,5 millió példányban talált gazdára. Legyen szó akár fiatal családokról, városi kézbesítő szolgáltatókról vagy éppen mozgó értékesítőkről, a Caddy a rajongók folyamatosan bővülő körével büszkélkedhet. Mindez kiváló alkalmat kínált arra, hogy a Volkswagen Haszonjárművek igazi különlegességgel ünnepelje 30. születésnapját: a Caddy Edition 30 modellel.

Külső megjelenésében a Caddy Edition 30 csillogó feketére fényezett tetejével és tetősíneivel és gépi polírozású 17-colos könnyűfém keréktárcsáival tűnik ki a sorozat többi tagja közül. Különleges voltát tolóajtóin, hátulján és küszöblécein feltűnő felirataival is jelzi. Az öt választható karosszériaszín – a „Candy-fehér”, a „Reflex-ezüst”, a „Salsa-vörös”, a „Primavera-zöld” és a „Sunny-sárga” – egyaránt harmonikusan illik a fekete tetőhöz. Az öt- vagy akár hétüléses utastér stílusát a sportos design és a minőségi kidolgozás határozza meg.

Felszereltségében az alcantara kárpitozás, a multifunkciós kormánykerék, a bőrbevonatú sebességváltó- és kézifékkar, a fél-automatikus légkondicionáló (Climatic) és a színezett üvegek együttese gondoskodik a kellemes közérzetről. A Caddy Edition 30 esetében négyféle motor áll rendelkezésre, személyautó- és haszonjármű-kivitelében egyaránt a rövid tengelytávval. A dízelmotorok (TDI) teljesítménye a 75 és 125 kW között van, míg a benzines erőforrásé (TSI) 77 kW.
A frankfurti IAA Volkswagen-standján megtekinthető Caddy Edition 30 a sorozatgyártású Caddy modellbe valaha épített legerősebb motort kapta. A kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt, 125 kW/170 LE teljesítményű 2.0 TDI motor 350 newtonmétere által adott tekintélyes vonóerő egészen 196 kilométer/óráig gyorsíthatja a sokoldalú kompakt modellt, így minden idők legdinamikusabb Caddy változa.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER