2011. augusztus 25. csütörtök, 13:56

 

Az Amerikában és Kínában már bemutatott új Malibu megjelenése áll a Chevrolet standjának középpontjában a 2011-es Frankfurti Autószalonon. Európában, ahol eddig nem volt kapható a Malibu, jövőre jelenik meg a márkakereskedőknél a vadonatúj változat, mint a márka zászlóshajója.

uj-chevrolet-malibu-frankfurt

"A Malibu a csúcs a Chevrolet centenáriumi évében megjelenő hét modell közül," mondta Wayne Brannon, a Chevrolet Europe elnök-vezérigazgatója. "Kipróbált értéket és prémium-érzést hoz az európai középkategóriába."

A 2,737 milliméteres tengelytáv és az 1,577 milliméteres nyomtáv atlétikussá teszi az új Malibu alkatát. Stabil kiállása és integrált spoilere rámenős küllemet ad neki. A Voltéhoz közel álló 0.28, alaktényezőjével ez az egyik legáramvonalasabb Chevrolet.

További márkajellegzetesség a kettős nyílású hűtőmaszk, az erős xenon- vagy nagyintenzitású kisüléses (HID) fényszóró, az első-hátsó Chevrolet csokornyakkendő-embléma és az új Camaro hatását mutató fénydiódás, kettős hátsó lámpa. A 17-18 colos kerékméret sokféle vevőigénynek felel meg. Modelltől függően kilencféle külső szín és négyféle belső kombináció közül lehet választani.

Belső tér
Az új Malibu kettős vezetőhelye hívogató, tágas és komfortos környezetet teremt, bőséges váll- és csípőtérrel. Hozzájárul a berendezés kifinomultságához a fémes vagy króm dekorációk sora, a műszerfal és a tárolók lágy hangulatvilágítása, valamint a kárpitozás kontrasztvarrása is. A stratégiai helyeken alkalmazott hangszigetelés hatására csendes, nyugodt az utastér. Rakodóhelyben nincs hiány, a rádió felhajtható, hétcolos, érintőképernyős előlapja mögött például tizenöt centiméter mély rekeszt alakítottak ki, ami kategória-újdonság. A legújabb rádiókészülékek mellett navigátort is lehet rendelni. A felsőbb felszerelési szinteken Bluetooth kihangosító szolgálja a biztonságos telefonálást.

Futómű, menettulajdonságok

A takarékos és erőteljes motorok közül a dízel 2.0 literes és 164 lóerős, a benzines adatai 2.4 liter és 169 lóerő. Európában a Malibu egyaránt kapható lesz manuális és automatikus erőátvitellel is. Menettulajdonságai azonos szintre helyezik jóval drágább autókkal, ami annak köszönhető, hogy fejlesztése és kipróbálása során nagy gonddal hangolták futóművét a világ országútjain, autópályáin, és a vállalat próbapályáin.

Karosszériájának szilárdsága világszínvonalú, ami megmagyarázza precíz reakcióit, kiváló rugózását és kezes viselkedését. Kormánya könnyen jár és pontosan irányít, MacPherson első- és többlengőkaros hátsó futóműve, valamint elszigetelt motorbölcsője elzárja a zajokat az utasoktól.

Futóművéhez négycsatornás blokkolásgátló (ABS), kipörgésgátló, négycsatornás elektronikus menetstabilizáló (ESC), elektronikus fékerő-elosztó (EBD), fékasszisztens (BA), kanyarodási fékszabályozás, hidraulikus fékmelegedés-kiegyenlítés és motor-féknyomaték szabályozás tartozik.

Biztonság
Ami a biztonsági felszerelést illeti, kategóriájának egyik legjobbja az új Malibu. Mindenütt, ahol kapható, megfelel a gyalogosvédelmi követelményeknek. Összesen nyolc légzsák – kétfokozatú frontlégzsákok, két első mellkas-medence oldallégzsák, függönylégzsák – védi az utasokat. A közepes és felső felszerelési szinthez parkolás-segítő és tolatókamera kapható.

A Malibu több gyártóhelyen készül, szerte a világban, többek között az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Kínában.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER