2011. június 19. vasárnap, 10:40

 

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a Super2000-es kategóriában a szenzációs harmadik helyről várja a zárónapot a pokoli nehéz Akropolisz-ralin. S hogy minek köszönheti ezt a Synergon Turán Motorsport kettőse?

 

ford-turan-gorog-rally

A pilóta szerint a remek taktikának. Annak, hogy bár minden raliversenyző gyorsan szeret menni, ők képesek voltak egy kicsit spórolni a rendkívül rossz minőségű utolsó körön annak érdekében, hogy ne essen baja az autónak. S ez a stratégia bejött, mert bár megy a nagy adok-kapok az üldöző Gassnerrel, azért még mindig sikerült több mint másfél percet megtartani az előnyből.
Ha jól beosztják, ez akár elég is lehet a vasárnapi négy gyorsasági szakaszon. De ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a szombati szakaszokon is volt jó néhány említésre méltó esemény.

„Mi még  mindig csak tanuljuk ezt az autót, de azért most már harmadik-negyedik-ötödik helyen folyamatosan ott tudunk lenni a kategóriában, s szerintem ez nagyon jó. Persze, szerencse is kellett ehhez az álomszerű harmadik helyhez, meg jó taktika és fegyelmezettség. De igyekszünk, és szerintem akár meg is tarthatjuk ezt a harmadik helyet, ha jól beosztjuk a valamivel több, mint másfél perces előnyünket. Ami pedig a Ford Fiestát illeti: le a kalappal előtte, mert azon kevesek közé tartozik a mezőnyből, amelyekkel nem volt komolyabb gond. Persze, meglazult egy-két csavar és leszakadt a kipufogó, de azért nagy baj nem volt” - mondta Turán Frici, aki az abszolútban is remekül áll, hiszen a 12. helyen áll, vagyis már csak két lépésre van attól, hogy esetleg az abszolútban is pontot szerezzen.

gorog-rally-ford-turan

„Nehéz napunk volt, megy a húzd meg, ereszd meg játék az ellenfelekkel, ráadásul hatvan fok van az autóban, ami nagyon megvisel minket – ma körülbelül tizenkét liter vizet ittunk fejenként. De muszáj is, mert csak így lehet kibírni a pokoli hőséget. A harmadik hely csodás, s jó érzés, hogy az ellenfelek is egyre többen jönnek oda kérdezgetni az időinket és a tapasztalatainkat” – mondta Zsiros Gábor az esti célban.  A mezőnyre vasárnap négy gyorsasági szakasz vár.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER