2011. június 07. kedd, 21:20

 

Az IRDA (Nemzetközi Rally Versenyzők Szövetsége) idén is kiadta a legfrissebb világranglistát, amelyen Turán Frici és Zsiros Gábor, a Synergon Turán Motorsport versenyzői nagyszerű helyezést értek el.

 

turan-frici-zsiros-gabi-a-vilagranglistan

A Szövetség az összes versenysorozatban szereplő pilóta pontszámai alapján 434 helyezést osztott ki, amelynek élén Sebastian Loeb áll. Őt követi Petter Solberg, majd Mikko Hirvonnen. Az SWRC sorozatban versenyző Turán Frici a 113. helyet szerezte meg, ami a hatalmas mezőnyben nagyszerű eredménynek számít.  A listán 58 magyar pilóta szerepel, akik közül a Horvát Nyílt Nemzetközi Bajnokságban induló Szilágyi János tudott egy hellyel Frici elé kerülni. A navigátorok között remekelt Zsiros Gábor, aki kategóriájában a 428 kiosztott helyezésből a legjobb magyar eredményt elérve 90. lett.

„Nagyon örülök neki, hogy idén is rajta vagyunk a világranglistán. Zsiros Gabi előkelő helyezése külön öröm, ami részben a már közösen elért eredményeknek tudható be. Biztos vagyok benne, hogy együtt még előrébb is fogunk kerülni! Boldog vagyok, hogy eddig jutottunk, és mindent megteszünk azért, hogy még nagyobb sikereket érjünk el. Idén még 5 világbajnoki futam vár ránk, ahol bizonyíthatunk.” – mondta Turán Frici.

Friciék nemzetközi szintéren elért teljesítménye hazánknak is elismerést hozott. Az ő pontjaik is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország a 15. helyet kapja meg a 75 rally-nemzet listáján. Az első helyen Olaszország, a másodikon Csehország, a harmadikon Finnország végzett.

Érdemes továbbra is odafigyelni a Synergon Turán Motorsport csapatára, akik a június 16-19 közötti görög Acropolis Rallyn, a világbajnokság negyedik állomásán ismét rajthoz állnak.

További információk a ranglistáról:
http://www.worldrallyranking.com


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER