2011. augusztus 16. kedd, 15:00

 

Turán Frigyes és Zsiros Gábor az SWRC világbajnokságról tesz egy kis hazai kitérőt a szeptember 9-11 között rendezett 45. születésnapját ünneplő pécsi Mecsek rallyn, amely a sportág történetében először IRC futamnak számít.

 

turan-mecsek-rally

A kis világbajnokságnak nevezett Intercontinental Rally Challange a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) által életre hívott verseny, ahol a kedvezőbb feltételeknek köszönhetően a fiatal tehetségek is kibontakozhatnak.
Friciék számára nosztalgikus élmény lesz a verseny, mivel a Mecsekben többször is győzelmet arattak. Most azonban elsődleges céljuk, hogy látványos csatákat vívjanak a közönség örvendeztetésére, hiszen a rajongók támogatásából a nemzetközi futamokon is rengeteg energiát merítenek.

Nagyon jó lesz, ha egy futam erejéig is, de hazai közönség előtt versenyezni. Rengeteg támogatást kapunk a szurkolóinktól. Nagyszerű érzés, amikor érezzük, hogy mennyien állnak mögöttünk és megoszthatjuk velük a sikereinket. Az pedig külön öröm, hogy pont a Mecsek rallyn vehetünk részt, hiszen nagyon élvezetes pályáról van szó. Sok kellemes emlék fűz ide, több kategóriát végig küzdöttem a szerpentineken. Azt megígérhetem, hogy látványosan fogunk autózni, és azon leszünk majd, hogy mindenki nagyon jól szórakozzon.” – mondta Turán Frigyes.

A Ford Fiesta S2000 a finn futam előtt új motorral gazdagodott, így Pécsre ereje teljében érkezik. Vele pedig egy igazi legenda is jelen lesz, Markko Martin az MM-Sport csapat igazgatója, ötszörös világbajnoki futamgyőztes pilóta. A hétvége legnagyobb meglepetése azonban a közönségtalálkozó lesz, ahol bárki testközelből találkozhat kedvenceivel, mielőtt azok tovább folytatnák a nemzetközi menetelést.

Forrás: Just Creative   


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER