2011. június 10. péntek, 11:23

 

Újabb győzelem a hétvége mérlege a Citroën-MHH Rally Team csapatának, Krózser Menyhért és Lovay Miklós megnyerték az idei első murvás futam, a Bükfürdő Rali 2WD versenyét, és ezzel élen zártak az 5-ös kategóriában is. A győzelmekkel mindkét bajnokságban tovább növelték az előnyüket.

menya

Menya így nyilatkozott a verseny végén:
– Természetesen nagyon örülünk, hiszen a győzelem nagyon fontos volt számunkra ahhoz, hogy a bajnokságban majd sikerüljön a végcélt elérnünk. A verseny nem volt könnyű, hiszen a kiszámíthatatlan időjárás eléggé megnehezítette a dolgunkat, és az első nap második körében még el is gumiztuk magunkat, mert az esőre is zárt mintás gumikkal mentünk ki. Szerencsére nem kerültünk nagy hátrányba, és a szombati utolsó szakaszon kiemelkedő időt autózva újra vissza tudtuk venni az egyetlen gyors erejéig átadott vezetést a 2WD értékelésében.
A második napon normál, visszafogott tempót próbáltunk diktálni, ami megbosszulta magát, mert a harmadik szakaszon kicsúszás lett az eredménye. Szerencsére egy tolatással megúsztuk a dolgot, de az előnyünk minimálisra csökkent, így a maradék három szakaszra maradt a döntés. Megpróbáltunk gyorsan, de biztonságosan menni és sikerült az előnyünket tovább növelve megnyernünk a versenyt, ezáltal a küldetést teljesítettük. Nagyon köszönöm a csapatvezetésnek és a szponzorainknak, hogy ilyen körülmények között mehettünk, most azt hiszem, nagy lépést tettünk a bajnoki cím felé. Kíváncsian vártuk, hogy fog viselkedni a DS3 murván, de a teszt után nyugodtan vártuk a versenyt, mivel sikerült jól beállítanunk, éreztük, hogy gyors lesz és képesek leszünk a győzelemre. A kocsi hibamentesen ment végig, ami nagyon fontos egy ilyen kiélezett küzdelemben, ezért a TBR csapatnak vagyok hálás. Azt hiszem, most az első murvás versenyen, hasonlóan az Eger Rally-hoz, megint bizonyított a piros csapat, hiszen a Citroën DS3 és mi is megmutattuk, hogy képesek vagyunk nyerni.
Már most nagyon várom a veszprémi futamot, ahol sokkal több ugratóval, keményebb felülettel és körülményekkel, és nem utolsósorban a kánikulával kell majd megküzdenünk.
A Veszprém Rally-ra 2011. július 8. és 10. között kerül sor.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER