2011. május 08. vasárnap, 08:50

 

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a kategória-nyolcadik helyen áll a Szardínia-rali második napjának végén. A pénteki tűzeset, az amiatt kihagyott szakaszok, valamint az ezért kapott plusz idő után a magyar páros mégis úgy döntött, folytatja a küzdelmet.

 

turan-rally-vb-szardinia.

Egyrészt azért, mert szeretne minél több versenykilométert gyűjteni a Ford Fiestával, másrészt mert szeretné megszerezni azokat a vb-pontokat, amelyek akár a nyolcadik helyért járnak.

„A rizikósabb részeken spórolunk, de ez nem jelenti azt, hogy lassan megyünk – egyszerűen csak megharcolunk a pontokért. Sokat tanultunk az autóról, finomítottunk a beállításokon, és úgy érzem, jó úton járunk, egyre nagyobb az összhang a mérnökünkkel” – mondta a Synergon Turán Motorsport pilótája, aki körről körre egyre gyorsult, s bár csapattársát Ott Tanakot nem tudta megközelíteni, az S2000-essel teljesített második vb-futamán nem is ez volt a cél. Hiszen Tanaknak rengeteg tapasztalata van az autóval: sokat tesztel és sokat is versenyez. 

„Minden megtett kilométerrel egy kicsit gyorsabban vagyunk, most egy másodpercet kapunk kilométerenként, ami már nem olyan rossz. Van három-négy autó, amellyel tartani tudjuk a lépést, s azonos időket megyünk. Lehetne még gyorsulni, de nem vagyunk elkeseredve, hiszen éppen ezért vagyunk itt” – mondta Frici, aki még azt is hozzátette: nagyon sok magyar szurkoló van a pályák szélén, ami bátorítást és buzdítást jelent számukra. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER