2011. május 03. kedd, 12:48

 

A magyar rally csapat második világbajnoki futama a Synergon Turán Motorsport csapata már el is indult a következő SWRC futam helyszínére, az olaszországi Szardínia szigetére a a Ford Fiesta S2000 autójukkal.

 

Turan-Motorsport

„Az új autónk nagyon jó, a sebességünkkel nincs gond, a motort forgathatjuk a maximumig. A Jordán versenyen a hajó késése miatt a tesztünk elmaradt, de így is tartottuk a harmadik helyet, ami nagyon szép eredmény volt. Szardínián már két tréningen is részt tudunk venni, ami különösen navigátori szempontból fontos.” – mondta Turán Frici. „Mind a ketten kezdünk felnőni ehhez a világbajnoksághoz és egyre jobb eredményeket fogunk tudni elérni.” – tette hozzá Zsiros Gábor, navigátor.

A Szardínia rally programjai május 2-án, hétfőn veszik kezdetüket, a pályabejárásra pedig kedden és szerdán van lehetőség. Csütörtökön indul a shakedown szakasz, amit az ünnepélyes rajtceremónia követ Olbia kikötővárosában. A következő napokban folyamatos versengés vár Friciékre, és a vasárnapi díjátadó ünnepségen reményeink szerint a dobogó minél magasabb fokán láthatjuk őket.

Szardínia a komoly kihívást jelentő és változatos szakaszairól ismert, melyek többségében kavicsosak-sziklásak. A nyílt területekkel és dombos erdőkkel tarkított versenyt gyors és egyenes szakaszok jellemzik, melyek jó ritmusban autózhatóak. Egy-egy bukkanó meglepheti a pilótákat, a nézőket pedig nagyszerű ugratásokkal örvendezteti meg.

Olaszországban a teljes SWRC mezőny rajthoz áll, így Friciéknek alkalmuk lesz majd megszorongatni a tabella elején álló észt Kuudát, vagy a cseh Prokopot, és ismét azonos pályán bizonyíthatnak olyan világhírű versenyzőkkel, mint Raikönnen, Solberg vagy Loeb.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER