2011. június 20. hétfő, 18:35

 

Sébastien Ogier és Julien Ingrassia Görögországban pályafutásuk ötödik világbajnoki futamgyőzelmét szerezték meg, miután óriási csatát vívtak csapattársaikkal, Sébastien Loebbel és Daniel Elenával. A Citroën 22. kettős győzelmét ünnepelhette, s ezzel átvette az örökranglista első helyét és tovább növelte előnyét az idei szezon konstruktőri versenyében.

akropolisz-rally-2011

Loeb és Elena pedig 100. dobogós helyükkel erősítették meg egyéni vezető pozíciójukat. Nagyon szoros "háziversenyt" hozott a 2011-es Akropolisz Rallye. Ogier és Loeb még az utolsó napon is előzgették egymást, gyakran mindössze egytized másodperc választotta el kettejük összesített eredményét. A versenyzáró Power Stage-en Ogier csupán 9 ezred másodperccel volt jobb a hétszeres világbajnoknál!

Sébastien Ogier, az idén harmadszor nyert futamot:
- Azt hiszem, tökéletes eredményt értünk el, összesen 28 pontot szereztünk, ez nagyon jól jön a csapatversenyben! Egyébként két okból is köszönettel tartozom a csapatnak. Egyrészt azért, mert Sebnek és nekem tökéletesen azonos feltételeket teremtenek a versenyzéshez, és büszke vagyok arra, hogy ezt a bizalmat győzelemmel hálálhattam meg. Másrészt pedig azért, mert a DS3 WRC annyira megbízhatóan ment végig a versenyen - három napig elég komoly tempót diktáltunk, de az autó egy pillanatra sem ingott meg alattunk.

Ogier-gorog-rally

Sébastien Loeb, aki mindvégig küzdött azzal, hogy tisztítania kellett a kellemetlen terepet a mezőny előtt, alapvetően pozitív mérleget vont:
- A rajt előtt azt gondoltam, hogy nem fogok feltétlenül nyerni. Persze mindent beleadtam, de úgy hozták a körülmények, hogy mégsem tudtam azonos feltételek mellett versenyezni. Mindenesetre azért úgy érzem, hogy a lehető leggyorsabban mentem. 20 pontot szereztünk, ezzel kicsit tovább tudtuk növelni előnyünket Mikko Hirvonenhez képest.

Loeb akropolisz rally

Olivier Quesnel, a Citroën Racing igazgatója így nyilatkozott:
- Ez a terep ellenfeleinknek kedvezett igazán, így még szebben csillog a kettős győzelem. Nagyon elégedett vagyok mindkét párosommal, remekül teljesítenek. Az idén eddig hét futamból hatot megnyertünk - egyértelműen elégedettek lehetünk a szezon első felével.

loeb-gorog-rally

Nem hivatalos végeredmény - egyéni verseny*
1 S. Ogier / J. Ingrassia Citroën DS3 WRC 4h04’44’’3
2 S. Loeb / D. Elena Citroën DS3 WRC +10’’5
3 M. Hirvonen / J. Lehtinen Ford Fiesta RS WRC +13’’4
4 P. Solberg / C. Patterson Citroën DS3 WRC +38’’7
5 H. Solberg / I. Minor Ford Fiesta RS WRC +5’24’’7
6 M. Wilson / S. Martin Ford Fiesta RS WRC +6’54’’6

A FIA világbajnoki szezonjának állása (egyéni verseny)*

1 Sébastien Loeb 146
2 Mikko Hirvonen 129
3 Sébastien Ogier 124
4 Jari-Matti Latvala 76
5 Petter Solberg 73
6 Mads Ostberg 48

A FIA világbajnoki szezonjának állása (csapatverseny)*

1 Citroën Total WRT 250
2 Ford Abu Dhabi WRT 195
3 M-Sport Stobart WRT 87
4 Petter Solberg WRT 61
5 Ice 1 Racing 34
6 Munchi's Ford WRT 32
* Az eredmények a FIA hivatalos közléséig nem véglegesek.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER