2011. június 14. kedd, 09:08

 

Perzselő hőség, sziklás, dombos utak és elképesztő mennyiségű por jellemzi a szervezők által szerényen csak „Istenek rallyjának” hívott futamot, ahol a Synergon Turán Motorsport csapata június 16-19 között ismét felveheti a harcot a világbajnoki pontokért.

acropolis-rally-edzes

„Nincs tapasztalatunk a görög pályákon, ez az első alkalom, hogy részt veszünk az Acropolis Rallyn. Meleg időjárásra számítunk, ami különösen nagy feladat elé állít minket. Az autónkat az MM-Sport készíti fel, reméljük, hogy ezúttal műszaki hibától mentesen. Talán részt kellene vennünk egy néhány napos tűzoltó tanfolyamon! Viccet félretéve, megviselte a csapatot a korábbi probléma, de ettől függetlenül ugyanúgy várjuk, és készülünk. Az előző rally óta igyekeztem minél több időt tölteni a családommal, illetve a fizikális felkészülésemre odafigyelni. A görög rallyn elsődleges cél, hogy pontot szerezzünk, és előrébb kerüljünk a tabellán. Jó lenne egy gondmentes verseny. Ez remélem rajtunk fog múlni, nem az autón. Nagyon rossz érzés egy versenyzőnek, amikor az autója cserbenhagyja.”- nyilatkozta Turán Frici.

acropolis-rally-gorogorszag

A csapat vasárnap indult el Görögországba, így lesz néhány napjuk a pályákkal való ismerkedésre. A világbajnokság szokásos programjának megfelelően csütörtökön zajlik majd a verseny shakedown szakasza, amit az ünnepélyes rajtceremónia követ, melyet Athén történelmi Acropolis városrészében tartanak.

„Nem fogunk unatkozni! Hétfőn már egy 50-80 kilométeres teszttel kezdünk, amihez remélem olyan stílusú pályát kapunk, mint amilyen a versenyen lesz. Kedden és szerdán lesznek a hivatalos pályabejárások. A verseny péntektől három napon keresztül tart majd a legnehezebb körülmények között. Nem szeretnénk tüzet oltani, hanem jó tempóban autózva minél előrébb akarunk végezni.” – mondta a világklasszis pilóta.

Friciék eddig 6 világbajnoki pontot zsebelhettek be, mellyel jelenleg a ranglista tizedik helyén állnak, és az Acropolis Rallyn sem rajtuk fog múlni, hogy újabb pontokat gyűjtve feljebb lépjenek.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER