2011. május 16. hétfő, 17:47

 

Ózd legnagyobb érdeklődéssel kísért sporteseményét a múlt hét végén bonyolították le, immáron kilencedik alkalommal. A rallytúra bajnokság idei második futama az adminisztratív és a technikai átvételek után egy látványos körversennyel kezdődött.

 

rallytura-bajnoksag-ozd

A stadion centerpályáján több ezer néző volt kíváncsi a prológra, ahol a benevezett százharminc páros mellett néhány betétfutamot is tartottak. A salakshow után nem sok idő maradt a pihenésre, hiszen vasárnap reggel két pályán kezdődött meg a IX Cyeb Ózd Rally érdemi része.

Ózd és Sáta között, valamint a királdi körön is látványos versenyt láthattak a kilátogató érdeklődők. Az élen késhegyre menő harcot vívott egymással Nagy Mátyás és Vincze Márton, végül kevesebb mint négy másodperc döntött Nagyék javára. A kettős először végzett abszolútban az élen az ózdi futamon.

ozd-rallytura-bajnoksagKiválóan rendezett versenyen vagyunk túl - mondta Nagy Mátyás a célban. A túrások számára szokatlan körítés, hangulatos prológ és technikás gyorsasági szakaszok vártak ránk. A végére ugyan kicsit kiszámoltuk az üzemanyagot, de sikerült beérni. Az összetett értékelés szempontjából értékes pontokat szereztünk. Célunk, hogy megnyerjük az összetett bajnokságot, ezért vettünk új autót a szezon elején. Tavaly másodikként zártunk, most szeretnénk eggyel előrébb lépni.

Komoly baleset nem történt az Ózd környéki versenypályákon, néhány látványos kicsúszás azonban színesítette a rallytúrások küzdelmét. Mindent egybevetve az összkép pozitív volt, a versenyzők és a nézők részéről is.

Számomra az a legfontosabb, hogy a nálunk induló párosok és a rendezvényeinkre kilátogató nézők egyaránt elégedettek legyenek - fogalmazott Mészáros Iván, az RTE elnöke. - Ez Ózdon maximálisan teljesült. Rövid etapokkal, hagyományosan jó gyorsaságikon zajlott le az idei bajnokságunk második futama. A csúszás minimális volt, és amikor a tökszögi elágazásban megláttam azt a rengeteg embert libabőrös lett a karom. Ez pedig a legjobb érzés.

Dr. Ádám Antal főszervező is örömmel nyugtázta, hogy minden gördülékeny volt a hétvégén. A versenyzőktől és a nézőktől is egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott. Mint hangsúlyozta: ezen a hétvégén Ózdról nem a problémák kapcsán beszéltek, hanem egy jó hangulatú autóverseny miatt.

A IX. Cyeb Ózd Rally végeredménye:

1. Nagy Mátyás, Nagy Tamás                (Mitsubishi Lancer EVO IX.)   31:43.8
2. Vincze Márton, Szedő Csaba             (Mitsubishi Lancer EVO VI.)    +3.9
3. Lovász Pál, Gulyás Kata                (Mitsubishi Lancer EVO IX.)  +41.9
4. Domonkos László, Horváth István     (Mitsubishi Lancer EVO VI.)    +51.1
5. Berényi László, Kovács Péter         (Mitsubishis Lancer EVO IX.)  +57.5
6. Bedő Imre, Áfra Gábor                (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +1:05.8


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER