2011. április 21. csütörtök, 18:54

 

A két gyári csapat az első két helyen: Hänninen győzött, Kopecký a második
Hänninen első IRC-győzelme aszfalton
Biztonságosan sikerült megismételni a tavalyi kettős diadalt

skoda irc



Egészen az utolsó kilométerekig drámai küzdelem és a Skoda Motorsport gyári csapatai közötti párharc – így írható le röviden az IRC-szezon második futama a Kanári-szigeteken. A 2010-es IRC-bajnok kettős Juho Hänninen és Mikko Markkula első aszfalton aratott IRC-győzelmét ünnepelhette, míg Kopecký és Starý mindössze másfél másodperccel szorult a második helyre.

Az esemény egy Japán támogatására szervezett jótékonysági futammal kezdődött, amelyet a Skoda Motorsport csapata mind aktív részvételével, mind pedig anyagilag támogatott. A pénteki program kilenc gyorsaságit tartalmazott (94 kilométer), amelyek közül a nyolcadikat a pályán tartózkodó nagyszámú szurkoló illetve autóik miatt végül töröltek. A Gran Canaria hegyes-völgyes vidékein kijelölt pálya alaposan próbára tette a versenyzők képességeit, olykor 1.400 méter tengerszint feletti magasságba vezetve őket, illetve számos nehéz emelkedőt és meredek lejtőt is felsorakoztatva. Pénteken a három gyorsaságit is megnyert Jan Kopecký és Petr Starý kettős végzett az élen, hat másodperccel Thierry Neuville (Peugeot) és kilenccel Juho Hänninen előtt.

Szombaton további négy gyorsaságira (74 kilométer) került sor, amelyek közül Hänninen hármat megnyert, s még csapattársa, az utolsó szakaszon leggyorsabb Kopecký sem állíthatta meg az első aszfalton aratott IRC-győzelme felé vezető úton. A Skoda importőrei által támogatott további Skoda Fabia Super 2000 pilóták is jól szerepeltek. Freddy Loix (BFO Skoda Belgium) egészen az utolsó kilométerekig a harmadik helyen állt, majd végül negyedik lett (8,5 másodperccel Neuville mögött), Andreas Mikkelsen (Skoda UK Motorsport) pedig a hatodikként zárt.

kanari-szigetek-ralli-irc

Michal Hrabánek, a Skoda Motorsport igazgatója a csapat sátrában felcsattanó taps közepette meg sem kísérelte palástolni kitörő örömét, amint a versenygépek célba értek: „Megvédtük tavalyi első helyünket, ami korántsem bizonyult egyszerűnek. Úgy érzem, sikerrel alapoztuk meg a 2011-es szezonunkat. Köszönetemet fejezném ki gyári csapatunk mindkét párosának, mivel az ő párharcuk tette e versenyt, s különösen a végét nagyon izgalmassá. Ugyancsak köszönöm importőreinknek, hogy továbbra is támogatják a Fabia Super 2000 projektet. Most igen rövid időn belül IRC-futamok egész sora vár ránk, amelyekre alaposan fel kell készülnünk. A legközelebbi május közepén a Korzika Rali, amelyre az elkövetkező napok során tervezzük kialakítani a csapatfelállást.”

Juho Hänninen a Kanári-szigetek Rali győztese: „Csodálatos érzés, hogy még az előző évinél is jobban teljesítettem, s legyőzhettem a tavalyi nyertest, egyben csapattársamat. Az autó tökéletesen működött, mi pedig tegnaphoz képest tovább gyorsulva egészen a végéig szoros küzdelmet vívtunk.”

Jan Kopecký, a tavalyi győztes: „Nyilván nem örülünk, hogy csupán ilyen kevéssel szorultunk a második helyre, ám az első gyorsasági során vétett hibánk végül az utolsó szakasz legjobb ideje ellenére is a győzelmünkbe került. Juho kiválóan versenyzett, s kétségkívül megérdemelten nyert. Fantasztikus autó, rengeteg szurkoló a pálya mentén – egyszóval csodálatos verseny volt!”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER