2011. október 25. kedd, 20:29

 

A Skoda történelmi diadala: versenysport-története során első ízben nyerte meg a márka a rali-világbajnokságot. A két finn versenyző, Juho Hänninen és Mikko Markkula a Fabia Super 2000 versenygéppel az SWRC-bajnokság spanyolországi zárófutamán aratott győzelemmel tette teljessé a Red Bull Skoda csapatának sikerét.

 

skoda-swrc

A Red Bull Skoda team már első SWRC-idényében is kiváló teljesítményt nyújtott, s megérdemelten ünnepelheti bajnoki címét. A Skoda számára az SWRC bajnoki cím kétségkívül a márka versenysport-tevékenysége 110 esztendős jubileumi évének fénypontja.

Raimund Baumschlager csapatfőnök: „Mindannyiunk számára fantasztikus nap a mai. Juho ismét igazolta klasszisát, és taktikailag is kiváló versenyzést produkált. Az egész szezon során ő volt a leggyorsabb és a legegyenletesebb teljesítményt nyújtó pilóta. Méltán lehetünk büszkék munkánkra.“

A Spanyola Rali a pilóták és a csapat számára a szezon egyaránt tökéletes zárását hozta, mely során Juho Hänninen egyéni és intelligens, egyben rendkívül gyors versenyzéssel koronázta meg egész évi teljesítményét Katalóniában. Stílusa egyszerre bizonyult okosnak és kellően agresszívnek, egészen az utolsó gyorsasági szakaszig kemény párharcot vívva a Dakar-győztes Al Attiyah Fordjával. A világbajnoki cím sorsa tulajdonképpen már pénteken, az első gyorsaságin eldőlt, amikor Hänninen futotta, míg legnagyobb vetélytársa, az észt Ott Tänak balesetet szenvedett. A továbbiakban Hänninen fegyelmezetten, egyben kifejezetten okosan és taktikusan, mégis igen nagy tempóban tartotta ellenőrzése alatt az eseményeket, s az elérhető közelségbe került bajnoki címtől hajtva a gyorsaságikon újabb és újabb csúcsidőket autózott.

skoda-swrc-vilagbajnok

Hänninen: „Hihetetlen nap ez számunkra, e bajnoki cím eddigi pályafutásom csúcspontja. Minden tökéletesen alakult, nekem, a csapatnak egyaránt. Noha nem kellett mindent kockáztatnunk, mindvégig az élen autóztunk. Óriási köszönet az egész csapatnak, akik lehetővé tették e sikert. Minden lehetséges feltételt biztosítottak nekünk, sokszor erőn felül dolgoztak, hogy első osztályú eredményeink lehessenek, mindannyiunk megérdemelt díja a bajnoki cím.“

A szezonzárón a Red Bull Skoda csapat másik kettőse is jó teljesítményt nyújtott, Hermann Gassner jun. és navigátora, Timo Gottschalk ugyanis az előkelő ötödik helyen zárta a Spanyol Ralit. Gassner egy gyorsaságin a legjobb időt futotta, több további során pedig az első háromban végzett. „Hosszú időre volt szükségem, míg fel tudtam venni a ritmust, ám azután a verseny előrehaladtával mind agresszívebben támadhattam, mégpedig túlzott kockázatok nélkül. E futam végül bízakodásra okot adó zárásnak bizonyult egy változatos szezon végén, amely során sokat fejlődtem“ – vélte Hermann Gassner.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER