2011. november 25. péntek, 19:27

 

A Skoda Citigo kisautója aktív és passzív biztonsági képességei és felszereltsége ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) európai fogyasztóvédelmi szervezet tesztje során.

 

skoda-citigo

Az Euro NCAP e legmagasabb besorolásával a Citigo utasvédelem, magas fokú gyermekbiztonság, gyalogosvédelem és biztonsági segédrendszerek alkotta színvonalas együttesét ismerte el. A Citigo a VW up! és a SEAT Mii modellekkel közösen az első kisautó, amely öt csillaggal zárta a tesztet.

„E kiváló, ötcsillagos eredmény a Citigo kiemelkedő biztonsági színvonalát igazolja“ – hangsúlyozta Dr. Ing. Eckhard Scholz, a Skoda igazgatótanácsának műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „A fejlesztőcsapat kiváló munkát végzett, látványosan igazolva, hogy a kompromisszumot nem tűrő, ám megfizethető biztonság a kisautók körében is megvalósítható. Az Euro NCAP kiváló minősítése ezen elkötelezett erőfeszítések megérdemelt jutalma.“

Különösen jól teljesített a Citigo az utasvédelem területén, ahol a frontális és az oldalirányú ütközések, valamint oszlopnak csapódás során vizsgálták törésbiztonságát, illetve az emberi test úgynevezett ostorcsapás-jellegű („whiplash”) mozgásaiból származó sérülések elleni védelmét minősítették. Ez utóbbi tulajdonképpen a nyakcsigolyák hátsó ütközések során fellépő terhelését állapítja meg. A Skoda legújabb modellje a gyermekek biztonsága terén is kitűnő eredményeket produkált, s egy hároméves utas védelmének szimulációja során szintén a maximális pontszámot érte el.
Az Euro NCAP tesztelőit a Citigo vezetői segédrendszerei is meggyőzték. Pozitívan értékelték a biztonsági övek bekapcsolására figyelmeztető, minden üléshely esetében rendelkezésre álló jelzéseket, akárcsak a számos piacon az alapfelszereltséget bővítő elektronikus menetstabilizáló rendszert (ESP). A kiváló Euro NCAP eredményhez a szériakivitelhez tartozó fej-mellkas légzsák is hozzájárult.

A Citigo összességében a szegmensében példaértékűnek számító biztonsági felszereltséggel érkezik a piacra. Igazi különlegessége e téren új „City Safe Drive“ aktív fékasszisztense, amely extrafelszerelésként kínált városi vészfékrásegítőként 30 kilométer/órás tempó alatt aktiválódik önműködően. Ez az automatizált fékezési funkció a pillanatnyi sebességtől és közlekedési helyzettől függően jelentősen mérsékelheti az ütközések erejét, vagy akár meg is előzheti azokat. A Citigo a Volkswagen up! és a SEAT Mii modellekkel együtt a kisautók szegmensében egyedüliként kínálja e fejlett vészfék-funkciót.

Skoda Citigo törésteszt




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER