2012. szeptember 27. csütörtök, 20:25

Ma a Volkswagen Csoport Éjszakája rendezvény keretei között első alkalommal mutatta be a nagyközönségnek új kompakt limuzinját a Skoda. A Skoda Rapid világpremierjével a cseh gyártó történelme legnagyobb termékoffenzívájának következő fejezetét indítja el. Októbertől vezetik be az európai piacokon a Rapidot, amely a jövőben Kínában és Oroszországban is elérhető lesz.

A párizsi bemutatón, a Mondial de l'Automobile előestéjén Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland a Skoda Rapidnak a Skoda Növekedési Stratégia 2018 programban betöltött fontos szerepéről a következőket mondta: „Az egész csapat teljes szívvel-lélekkel dolgozott az új Skoda Rapidon. Az eredmény egy vérbeli Skoda – márkánk minden jó tulajdonságával: tágas teret kínál az egész család számára, még több funkciót nyújt és lát el, bevált műszaki alapokon, a legszebb formatervvel és a legjobb áron. Ezekkel az értékekkel a Skoda Rapid új mércét állít a kategóriában – ez egy új (méret)osztály a márkától. A típus az Octavia után a második legnagyobb példányszámban értékesített járművünk lesz, és jelentősen megerősíti a Skoda pozícióját a nemzetközi piacokon” – mondta a Skoda főnöke.

skoda-rapid

A Csoport Éjszakája eseményen bemutatott, Ambition felszereltségű Rapid vonzó színösszeállításával igazán lenyűgöző. Kristályfehér színben, fekete tetővel pompázik és olyan sportos kiegészítőket kapott, mint például a vörös sportülések, amelyek minden szituációban biztosan tartják utasaikat. Kétszínű, 17 colos „Ray” könnyűfémkeréktárcsák emelik ki a jármű dinamikus karakterét.

A Skoda Rapid a kisebb Fabia és a nagyobb Octavia közé illeszkedve egészíti ki a márka típuspalettáját. Különösen nagyvonalú térkínálatával a Skoda Rapid kategóriájának új mércéje, hiszen e szegmensben egyetlen másik jármű sem kínál ilyen tágas láb- és fejteret, illetve ilyen méretes csomagtartót (550 liter). Prof. Vahland: „A Rapid egy igazán jól variálható limuzin, miközben csomagtartója kombis jellemzőket is felvonultat. Meggyőződésünk, hogy az autó különösen itt, Európában érezhetően fellendíti majd a kompakt limuzinok kategóriáját.”

Variálható utasterével a Rapid egy vérbeli Skoda, erről nem utolsósorban számos új, a „simply clever” mottó jegyében született ötlet gondoskodik. Összesen 19 „simply clever-megoldást” vonultat föl a típus, például olyan praktikus részleteket, mint az üzemanyagbetöltő nyílás fedelébe rejtett jégkaparó.

Biztonság terén meggyőző és átfogó aktív és passzív biztonsági arzenált kínál a Skoda Rapid. Az EU országaiban az alapfelszereltség része az ESP (Electronic Stability Program – elektronikus menetstabilizáló rendszer). A motorkínálat Európában négy benzin- és két dízelmotoros változatból áll. Már a piaci bevezetés kezdetétől elérhető lesz öt alacsony fogyasztású Green tec modell is. Sorozatgyártásban elsőként a Skoda Rapid honosítja meg a márka új formanyelvét, amely egyszerre vonzó, modern, egyértelmű, precíz és időtállóan elegáns.

A Skoda Rapiddal és a további új és megújult típusokkal a Skoda a következő években a nemzetközi piacokon további erős növekedést mutat majd fel. A célkitűzés 2018-ig elérni, hogy a márka évente legalább 1,5 millió járművet értékesítsen világszerte. Prof. Vahland: „A biztos növekedés útján járunk, 2012 első nyolc hónapjában a kihívásokat támasztó gazdasági környezet ellenére 8,5 százalékkal növeltük kiszállításainkat, így rekordmennyiségű, több mint 633 300 járművet adtunk át ügyfeleinknek. A növekedési stratégia jól látható eredményeket hoz.”

Növekedési terveiben 117 éves történelmének legnagyobb termékoffenzívájára épít a Skoda. A következő években a gyártó átlagosan félévente egy új vagy átdolgozott típust dob majd piacra. A márka otthonának számító európai piac mellett a növekvő piacokra, így Kínára, Oroszországra és Indiára alapozzák a csehek a terveket. Kínában a 2013-as év során rajtol majd a Rapid, míg 2014 tavaszától gördül majd le a gyártósorról a kompakt limuzin az oroszországi Kalugában épült Volkswagen-gyárban.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER