Címkék: fejlesztés | Nissan | Nissan Juke

2016. június 29. szerda, 12:04

 

A Nissan újabb titkokat szivárogtatott ki új crossover modelljeinek fejlesztése során alkalmazott szigorú tesztekről – de semmi egyéb szivárgásról nem lehet szó!

A pohártartók ma már szerves részei az autók belső terének, a Nissan mérnökei pedig alapos munkát végeznek annak érdekében, hogy az utazóbögrék, üdítős palackok és dobozok ezekbe beleférjenek, és – ami a legfontosabb – álló helyzetben is maradjanak.

A Nissan minőség iránti elkötelezettségére jó példa a pohártartó tesztekre használt tesztpohár- és palackgyűjteménye is. A több mint negyven különböző darabot felvonultató gyűjteményben mindenféle alakú és méretű ivóalkalmatosság megtalálható, és az ezekkel végzett tesztek biztosítják, hogy az autó utasainak ölébe, illetve az autó kárpitjaira véletlenül se boruljon forró kávé vagy ragacsos üdítőital.

nissan-utaster-poharakkal

„Kutatásaink megmutatták, hogy a különböző országokban elterjedten használt poharak, italosdobozok és palackok hatalmas változatosságot mutatnak, így több mint negyven különböző típust tesztelünk, hogy minden vevőnk elégedett lehessen” – mondta el Russel Davies, a Nissan angliai Cranfieldben található európai műszaki központjában működő vevőközpontú tervezési részleg munkatársa. „Egy pohártartót mindenki magától értetődőnek tekint, egészen addig a pillanatig, amikor nem úgy működik, ahogy kellene.”

A pohártartók tesztelése nem egy statikus, kizárólag fejlesztőműhelyi munkára szorítkozó folyamat. A Nissan tesztpoharait kivisszük pályára is, ahol a fejlesztés alatt álló modellekben hamar kiderül, mit tudnak. A lényeg itt is a részletekben rejlik, a minőségi végeredményt pedig a szigorú tesztelési eljárások garantálják. A tesztek során minden autóval a lehető legnagyobb intenzitással gyorsulnak, fékeznek és kanyarodnak, hogy kiderüljön, mire képesek a pohártartók.

valtozatos-poharak

„Elképesztő, milyen aprólékos munka áll egy ennyire egyszerű részlet mögött is” – tette hozzá Russel. „A Juke pohártartóinak formáját és kialakítását közelebbről megnézve feltűnhet, hogy a pohártartó szélessége az aljáig fokozatosan változik. Bármilyen fajta poharat is használjon valaki, az pontosan illeszkedni fog a pohártartóba, ahol kizárt, hogy felboruljon.”

Russel és a vele együtt dolgozó munkacsoport folyamatosan figyelik a legújabb italcsomagolási trendeket. Jó példa a változásokra, hogy miközben a mobiltelefonok méretei az elmúlt években ismét növekedésnek indultak, az italosdobozok – az energiaitalok növekvő népszerűségének nyomán – keskenyebbek lettek. A Nissan az elsők között kezdett dolgozni ezen a problémán, hogy a formatervezők bevonásával még praktikusabb tárolóhelyeket kínálhasson különböző modelljeiben.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER