Címkék: mobil technológia | Nissan | tesztek

2016. augusztus 10. szerda, 18:36

 

Egy Nissanos mérnök új módszert dolgozott ki arra, hogyan oszthatna meg új technológiai megoldásokat külföldön dolgozó kollégáival. Az elképzelt „mobil technológiai központot” otthon, a szabadidejében állította össze, majd az egész berendezést egy könnyen hordozható aktatáskába építette.

Martin Banks találmánya azóta a díjnyertes Qashqai, Juke és X-Trail crossover modellek fejlesztésében is szerepet kapott.

Avatatlan szem számára a készlet kifejezetten „lo-tech” benyomást kelthet, egyszerű kapcsolóival és ledes jelzőfényeivel. Ez a kézipoggyász-méretű bűvészdoboz azonban mintegy 200 különböző Nissan modell, illetve modellváltozat elektromos rendszerének teljes körű reprodukálására képes. Banks legnagyobb problémája így mostanában az lett, hogy átjusson a repterek biztonsági ellenőrzésein.

„Sokat utazom a világban a különböző helyeken dolgozó munkatársakkal folytatott megbeszélésekre” – magyarázta az angliai Cranfieldben, a Nissan Európai Technológiai Központjában dolgozó villamosmérnök. „Ezeken a találkozókon mindig problémát jelentett, hogyan mutathatnánk be az otthon éppen fejlesztés alatt álló rendszereket, így saját megoldáson kezdtem gondolkodni.”

Banks a berendezés tervezésén és megépítésén nagyrészt otthon, a szabadidejében dolgozott, és még a beépített nyomtatott áramköröket is maga gyártotta, hogy minden pontosan úgy működjön, ahogy szeretné.

Hozzátette: „Tudom, hogy elég kezdetlegesnek tűnik a készülék, de a ledek pontosan jelzik, hogy minden áramkör megfelelően működik-e. Ezzel az egyszerű berendezéssel tesztelhető, hogy az olyan fejlett technológiák, mint a vezetéstámogató rendszerek vagy a Nissan Biztonsági Pajzs elemei megfelelően működnek-e együtt egy adott autómodellben.”

Az új eszköz használatával a mérnökök megbizonyosodhatnak arról, hogy a Nissan crossover modellek – mint a Qashqai, a Juke vagy az az X-Trail – következő generációinak elektromos és számítógépes rendszerei zökkenőmentesen működnek együtt az autó egyéb elemeivel, és használhatóságuk megfelel a mai autótulajdonosok igényeinek.

Ha a Banks-féle táskával végzett „asztali” tesztek során meggyőződtek a vizsgált rendszerek megfelelő működéséről, akkor következhet egy nagyobb léptékű prototípus legyártása, amit a későbbi gondtalan használat érdekében további alapos teszteknek vetnek alá. A fejlesztések új modellekbe való beépítését csak mindezen tesztek után engedélyezik.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER