Címkék: elektromos | furgon | iroda | Nissan

2016. október 27. csütörtök, 09:46

 

A Nissan, együttműködve a brit Studio Hardie dizájnműhellyel, a zéró emissziós e-NV200 furgonját a világ első teljesen elektromos meghajtású mobil irodájává alakította – így jött létre az e-NV200 Workspace.

 

A profin felszerelt guruló irodát a beépített kihajtható íróasztal mellett érintőképernyős számítógéppel, vezeték nélküli internetkapcsolattal, okostelefonról vezérelhető LEDes belső világítással, vezeték nélküli telefontöltővel, Bluetooth® audiorendszerrel, valamint mini hűtővel és barista minőségű kávé készítésére alkalmas kávéfőzővel szerelték fel.Az e-NV200 Workspace tanulmány az elektromos hajtású furgonban rejlő lehetőségek kiemelése mellett bemutatja az irodai jellegű munkavégzés egyik lehetséges jövőjét a „hot desking” munkahelymegosztás és a rugalmas munkarend világszerte tapasztalható hódításának fényében. Az egyetlen példányban megépített tanulmányautóban emellett a Nissan Intelligens Mobilitás jövőképe, illetve a cégnek a járművek és emberek közötti viszony változásáról vallott nézetei is megjelennek.

2015-ben1 a közösségi munkavégzésre, illetve „hot desking” megoldásokra alapuló munkahelyek száma világszinten 36 százalékos növekedést mutatott, ahogy egyre több kisvállalkozás és szabadúszó szakember keres a hagyományos, városközpontban bérelt irodaterületekhez képest nagyobb mobilitást és költséghatékonyabb működést kínáló alternatívákat.

Figyelembe véve, hogy az elektromos autók egy kilométerre vetített üzemeltetési költsége akár 3 eurócentre4 is leszorítható, az e-NV200 Workspace igen költséghatékony módon biztosíthat irodai munkahelyet az ingyenes töltőpontokat kínáló nagyvárosokban, de akár a várostól való teljes elszakadást is lehetővé teheti a vidék vagy akár a tengerpart friss levegője kedvéért.

Gareth Dunsmore, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős vezetője így nyilatkozott: „Nissan e-NV200 jelenlegi formájában is intelligens, fenntartható közlekedési megoldást jelent a jövőbe tekintő vállalkozások számára, így ideális alapja lehet egy mobil munkahely kialakításának is. Az e-NV200 Workspace tanulmány még tovább megy a 100 százalékosan elektromos működésű furgonunkban rejlő lehetőségek ötletes kihasználásában, miután a Studio Hardie formatervezői – akik elsősorban kreatív és egyben környezettudatos munkáikkal váltak ismertté – innovatív, zéró emissziós munkakörnyezetként gondolták újra az e-NV200-at.”

„A jelenlegi, rendkívül magas városi ingatlanárak mellett, és egyben figyelembe véve a modern munkavállalók mobilitással kapcsolatos egyre növekvő igényeit, a cégeknek is okosabban kell működniük, és át kell gondolniuk, milyen lesz a jövő irodája.” – tette hozzá. „A munkahelymegosztás és a távmunka terjedéséből kiindulva már nem is jelent akkora ugrást, hogy a jövőt egymással kapcsolatot teremtő, energiatakarékos, mobil munkahelyként is funkcionáló autókkal képzeljük el, ahol az e-NV200 Workspace-ből akár még több is lehet, mint egy tanulmány.”

Az e-NV200 Workspace lemerült akkumulátorai 30 perc alatt tölthetőek 80 százalékos szintre, azokra az alkalmakra pedig, amikor inkább leparkolva, töltésen hagyná az autót, az erre a célra kialakított tárolórészben ott vár egy kis méretű összecsukható kerékpár, ami ideális a kisebb városi utakhoz, vagy az úticél előtti utolsó kilométerre.

A Studio Hardie-t alapító neves brit formatervező, William Hardie a projekt kapcsán elmondta: „A mi specialitásunk, hogy egészen valószínűtlen helyeken is fantasztikus belső tereket hozunk létre, de villanyautóban korábban még nem dolgoztunk. Szem előtt tartva, hogy az alapul szolgáló furgon is zöld irányelvek jegyében készült, a rendelkezésünkre álló teret igyekeztünk intelligens, jól átgondolt módon kihasználni, egyebek mellett fenntartható gyártási módszerekkel készült anyagok, illetve energiatakarékos technológiák alkalmazásával. Hiszünk benne, hogy a technológia jövőjét a minőségi, kézműves kidolgozottságú termékekhez való visszatérés jelenti, ennek szellemében az irodahasználók kedvére való belső környezetet próbáltunk kialakítani. A végeredmény a modern irodákra jellemző kényelem és kapcsolódási lehetőségek mellett néhány meglepő, egyedi jellegzetességgel is bír.”

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER