Címkék: elektromos autó | Nissan | töltö

2016. november 04. péntek, 12:56

 

A Nissan bejelentette, hogy az Egyesült Királyságban található Nissan Technical Centre Europe (NTCE) K+F központ lesz európai hálózatának első olyan létesítménye, melyet V2G technológiával szerelnek fel.

 

Az NTCE alkalmazottai összesen nyolc, az Enel multinacionális energiavállalattal együttműködésben kifejlesztett V2G töltőpontot vehetnek majd igénybe a fejlesztőközpont területén. A V2G töltőpontok a Nissan elektromos autóival együtt egy olyan intelligens energiagazdálkodási rendszert alkotnak, ami az autók akkumulátorainak feltöltése mellett az elektromos hálózat terhelésének kiegyensúlyozása érdekében lehetővé teszi az áram visszatáplálását is a rendszerbe.

A fejlesztés fontos lépést jelent a Nissan Intelligens Mobilitás jövőképének európai megvalósítása felé. A V2G technológia kiépítése a Nissan Intelligens Mobilitás jövőképének harmadik pillérét, az úgynevezett Intelligens Integrációt kelti életre, demonstrálva, hogy az olyan zéró emissziós járművek, mint a 100%-ban elektromos Nissan LEAF vagy e-NV200, illetve a különböző energiagazdálkodási rendszerek hogyan segíthetik elő egy tisztább és hatékonyabb energiarendszer kialakulását.

Francisco Carranza, a Nissan Europe energiaszolgáltatásokért felelő vezetője ennek kapcsán elmondta: „A Nissan mindig is élen járt az elektromos járművekhez kapcsolódó technológiák fejlesztésében, és örömet jelent, hogy tapasztalatainkkal ezúttal az energiafogyasztási szokások átformáláshoz járulhatunk hozzá. Elektromos modelljeinek integrálásával a Nissan egy olyan társadalmi modell megvalósítását segítheti elő, melyben az energia fenntartható, hatékony és megfizethető módon használható. Ezek a fejlesztések teljesen újraírhatják a mai játékszabályokat, és mindenki számára olcsóbbá tehetik az energiát.”

David Moss, az NTCE járműtervezésért és -fejlesztésért felelős alelnöke elmondta: „A V2G töltőpontok felszerelése fontos esemény számunkra. Lehetőséget nyújt, hogy az egész világnak bemutassuk a Nissan által fejlesztett energiagazdálkodási rendszerek működőképességét gyakorlati, üzleti viszonyok között. A tény, hogy saját telephelyeink egyikén valósítottuk meg a fejlesztést, egyben a technológiába vetett bizalmunkat is szemlélteti. Jelzi emellett, hogy töretlenül hisszük: elektromos modelljeink kulcsfontosságúak lehetnek egy  fenntartható és hatékony jövő megalapozásában, a fennakadásmentesen együttműködő technológiák ökoszisztémájának kialakításában.”

A mostani bejelentést megelőzően a Nissan és az Enel augusztusban már beszámoltak a V2G technológia első kereskedelmi alapú alkalmazásáról Európában. Ennek keretein belül az Enel tíz V2G töltőegységet szerelt fel a Frederiksberg Forsyning dán közműszolgáltató központjánál, amivel a cég a V2G technológia, illetve töltőpontok első üzleti felhasználója lett.

A Nissan elektromos modelljeiről, a V2G technológiáról, illetve a vállalat Intelligens Mobilitás iránti elkötelezettségéről az alábbi weboldalon találhat további információkat: www.nissan.eu/experience-nissan.html

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER