2016. február 19. péntek, 17:28

 

Nissan bemutatta a világ első „intelligens parkoló székét”. A koncepció az intelligens parkolássegítő technológián alapszik, mely lehetővé teszi, hogy a vezető könnyedén, automata kormányzás segítségével parkolhassa le járművét a kívánt helyre.

Az intelligens parkoló szék egy olyan különleges szék, amely képes automatikusan beállni a számára a kijelölt helyre. A székre szerelt görgők 360 fokos automatikus fordulást tesznek lehetővé, a célként meghatározott pozíciót pedig egy különleges rendszer mutatja. A rendszer a helyiség mennyezetén elhelyezett négy kamera képéből felülnézeti képet állít össze, ennek alapján meghatározza a szék helyzetét és a célhoz vezető útját.

A Nissan néhány járművében már sikerrel alkalmazott, és most az irodai életet is megkönnyítő technológiai újdonságnak köszönhetően a japán üzletemberek végre megszabadulhatnak a székek rendezgetésének terhétől.

logok

Az intelligens parkoló szék egy promóciós célú projekt, amelyben testet ölt a Nissan vállalati jövőképének egyik kulcseleme: az emberek életének sokszínűbbé tétele a technológia segítségével. A székek kidolgozása és gyártása a BIRDMAN cég díjnyertes kreatív csapatával együttműködésben valósult meg. A koncepció célja, hogy szélesebb körben is megismertesse a Nissan járművekben alkalmazott legmodernebb technológiákat és egyben bemutassa, hogy ezek hogyan változtatják meg lassanként mindennapi életünket.

Az intelligens parkoló szék ötletét a Nissan intelligens parkolássegítő rendszerénél alkalmazott legmodernebb technológia ihlette. A parkolássegítő rendszer működésének alapjául szolgáló felülnézeti kép- és automatikus mozgás koncepciók az intelligens parkoló széknél is megjelennek. A vezetőkímélő parkolássegítő rendszernél megtapasztalt kényelem és élmény köszön vissza az intelligens parkoló szék esetében is.

szek

Az intelligens parkolássegítő rendszer négy kamera segítségével működik, amelyek a karosszérián (elöl, hátul és a két oldalsó visszapillantó tükrön) helyezkednek el. A kamerák által rögzített képanyagot a rendszer felülnézeti képpé dolgozza át, ami lehetővé teszi az automatikus kormányzást.

Az intelligens parkoló szék szintén négy kamerát használ, ezek azonban a helyiség mennyezetén, a négy sarokban vannak elhelyezve. A kamerák rögzítik a szék aktuális helyzetét, a rendszer pedig kiszámítja azt az útvonalat, amin a szék visszatérhet eredeti helyére.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER