Címkék: Nissan | Nissan Navara | pickup

2015. augusztus 26. szerda, 13:38

 

A vadonatúj Nissan NP300 Navara új mércét állít fel az egy tonnás pick-upok szegmensében: a Nissan vezető crossover-gyártóként szerzett tudását ötvözi azzal a több mint 80 éves tapasztalattal, melyet a strapabíró, ötletesen megtervezett pick-upok gyártása során tett szert.

 

Az NP300 Navara fejlesztése során az egyik elsődleges szempont a kényelem és a kifinomultság javítása volt a korábbi modell elismert terepjáró képességének, ellenállóságának és terhelhetőségének megtartása mellett. Az új modellt a korábbi generációhoz képest teljesen átdolgozták, és ennek során olyan robusztus és ellenálló futóművet kapott, amely számos, a vezethetőséget és a praktikus felhasználást szolgáló jellemzőt vonultat fel.
A Nissan sikeres személygépjárműveiből - például a Qashqaiból, az X-Trailből és a Juke-ból - ismerős crossoveres tulajdonságaival az NP300 Navara új szintre emeli a pick-upok szegmensében elérhető, személyautókhoz méltó kifinomultságot, stílust, kényelmet és minőséget, valamint több olyan technológiát is tartalmaz, melyek újdonságnak számítanak a pick-upok piacán.
A piacon a leghosszabb - öt éves vagy 160 000 km-es - garancia további bizonyítéka az NP300 Navara előnyös tulajdonságainak, mellyel nyugodt autózást kínál az ügyfelek számára.


Vezetési élmény és kezelhetőség
Az NP300 Navara fejlesztése során kulcsszerepet kapott a finomabb kezelhetőség és a crossoveres vezetési élmény biztosítása. Ahhoz, hogy mindezek mellett a jármű kiváló terepjáró képessége is megmaradjon, a Nissan teljesen új, öt tagból álló hátsó felfüggesztést tervezett a duplafülkés (Double Cab) változat számára, amely az utazási kényelem javításán felül a korábbi laprugós felfüggesztéshez képest 20 kilogrammal könnyebb is.

A King Cab modellben a korábbi generáció laprugós felfüggesztésének jelentősen átdolgozott változata kap helyet. Az új, tengely feletti laprugók a korábbi, tengely alatti elhelyezésű rugókhoz képest 7 kg-mal könnyebbek, továbbá 3,1 százalékkal javítják a King Cab változat hátsó kerekeinek terepszögét, valamint jelentősen csökkentik a menetzajt is.

Technológia
A Nissan számos új fedélzeti technológiájával az NP300 Navarába is elhozza az innováció élményét. Ezzel az úttörő kényelmi és biztonsági funkciókat hagyományosan lassan befogadó szegmensben a Nissan új mércét állít fel a megfizethető fedélzeti technológiák terén. A 360 fokos parkolókamera és az automata vészfékező rendszer- a Nissan crossoverek elismert biztonsági funkciói - egyedinek számítanak a pick-upok piacán és minden eddiginél fejlettebb technológiát kínálnak az ügyfeleknek. A további biztonsági és kényelmi funkciók között megtalálhatók a kifejezetten az NP300 Navara vásárlói igényeihez fejlesztett sebességtartó automatika, hegy- és lejtmenetvezérlés (HDC) és visszagurulás-gátló (HSA), valamint a kulcs nélküli ajtónyitás, a tolatókamera és a parkolássegítő érzékelők.  

Utastér  
A teljesen újragondolt utastér első osztályú utazási élményt kínál. A belső tér minden elemét úgy alakították ki, hogy a lehető legjobb minőséget és a legtágasabb, legpraktikusabb teret biztosítsa a vezető és az utasok számára egyaránt.

A műszerfal teljes átalakuláson ment keresztül; kialakítása révén pedig növeli az utasteret és az utasok térérzetét is. A NASA által inspirált technológiákat felhasználó deréktámaszos első ülések ergonomikus kialakítása hozzájárul a vezető éberségének fenntartásához.

A további funkciók között megtalálható a kétzónás digitális légkondicionáló mind a King Cab, mind pedig a Double Cab változatban, továbbá az utasok kényelmét szolgáló új hátsó szellőztetőrendszer és üléskialakítás is.

Külső kialakítás
A kifejezetten az európai piac igényei és ízlése szerint kialakított, és ott is gyártott NP300 mindkét változata (Navara King Cab és Double Cab) egyszerre robusztus és sportos stílusú, melynek a homorú és domború felületek kombinációja kölcsönöz merész és dinamikus jelleget. A V-alakú hűtőrács és a bumeráng formájú LED-es nappali menetfények az új generációs Nissan modellek jellegzetes formajegyei.Motorok és sebességváltók
Az NP300 Navara új, 2,3 literes dCi motorja a korábbi generáció erőforrásánál akár 24 százalékkal hatékonyabb, egyben pedig a szegmens legtisztább és leggazdaságosabb motorja. A két (118 és 140 kW-os) teljesítményváltozatban elérhető erőforrás erősebb változata a kategóriában elsőként alkalmaz ikerturbós technológiát, valamint kivételesen alacsony üzemeltetési költségek mellett CO2-kibocsátása is jelentősen alacsonyabb.

A nagyszerű motorokhoz nagyszerű sebességváltómű dukál, és az új NP300 Navara e téren is a 100%-ot nyújtja. A modell legújabb generációja két- és négykerékhajtású változatban is elérhető lesz, amelyhez hatsebességes manuális vagy hétsebességes automata váltó választható.

Az ügyfelek elvárásainak megfelelően az új NP300 Navara a terepen ugyanolyan jól elboldogul, mint a szilárd burkolatú utakon. A négykerékmeghajtás az előző generáció rendszerének erősségeire alapozva kiváló tapadást biztosít a legkietlenebb terepen is.

Vontatási teljesítmény és terhelhetőség
A pick-upok tulajdonosai megbízható munkaeszközt keresnek, ezért az NP300 Navara összes változatának terhelhetősége és vontatási teljesítménye is növekedett. Minden változat egy tonna feletti terhelhetőséget és figyelemre méltó, 3500 kg-os vontatási teljesítményt nyújt, így az NP300 Navara készen áll a legkeményebb munkára és a legizgalmasabb szabadidős kalandokra is.

A raktér elismert C-csatornás rögzítőrendszerében a Nissan további innovációival találkozhatunk. Az utastér hátsó falán és a plató oldalain kialakított, nagy igénybevételre tervezett csatornák teljes rugalmasságot biztosítanak a sérülékeny szállítmányok rögzítéséhez. A C-alakú csatornákban csúszó bilincsekkel még a legszokatlanabb alakú tárgyak is egyszerűen rögzíthetők.  

Annak érdekében, hogy az NP300 Navara tulajdonosai még többet, még messzebbre szállíthassanak, a Double Cab változat platója a korábbi generációhoz képest 67 mm-rel hosszabb, és így a maga 1578 mm-ével a kategória leghosszabbja. A King Cab platója 1788 mm hosszúságú.

Ponz Pandikuthirát, a Nissan Europe kishaszongépjármű részlegének igazgatója elmondta: „1935-ben készült el a márka első pick-upja; azóta 180 országban több mint 14 millió ügyfelünk használta a Nissan pick-upjait családja, kollégái vagy rakománya szállítására - sokszor emberpróbáló körülmények között is. A Nissan pick-upok gyakran voltak a helyi közösségek mozgatórugói és a vállalkozások, kereskedők megbízható munkaeszközei. Ezért sokéves tapasztalatunkat ügyfeleink visszajelzéseivel ötvözve megalkottuk a kishaszonjárműveink 12. generációját képviselő új Nissan NP300 Navara modellt, amely a teljesítmény, a kifinomultság, a kényelem és az üzemeltetési költségek terén is magasabbra teszi a lécet a szegmensben."

A teljesítménybeli, biztonsági, technológiai, kényelmi és ergonómiai jellemzők sokaságát felvonultató gazdaságos üzemeltetésű NP300 Navara ideális partner a munkában és a szabadidős tevékenységek során egyaránt.A teljesen megújult NP300 Navara szeptember 15-én mutatkozik be az európai közönségnek a Frankfurti Autószalonon, ahol a modellel kapcsolatos további információkat is bejelentenek. A végleges műszaki adatok és az árak piaconként eltérhetnek, így azok a bevezetés előtt kerülnek közzétételre.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER