Címkék: Nissan | Nissan Pulsar

2015. április 30. csütörtök, 13:31

 

A Nissan az új Pulsar választékát egy sportos bővítette; bemutatkozik a harmadik erőforrás, a 190 lóerős turbófeltöltős 1,6 DIG-T benzinmotor.


Nissan Pulsar
Képgaléria
Nissan Pulsar
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

 

A 2015 tavaszától elérhető 1,6 DIG-T Pulsar tovább bővíti a jelenleg 1,2 literes benzinmotorral és 1,5 literes dízelmotorral elérhető kínálatot. A modellt emellett számos formatervi újítás is jellemzi, amelyek kiemelik a Pulsar sportos karakterét. 
Az eddigi legerősebb és legsportosabb Pulsar tovább növeli a Nissan vonzerejét a népszerű családi csapotthátú autók piacán. A DIG-T 190 változatban ugyanazok a tervezői és mérnöki megközelítések érhetők tetten, amelyek a Nissant a crossover autók piacának élére emelték, ugyanakkor a DIG-T 190 kiemeli a Nissan szenvedélyes elkötelezettségét a vezetési élményt fokozó fejlett technológiák és egyedi formaterv mellett. 
A 1.6 DIG-T motor a kategória egyik legfejlettebb erőforrása: maximális nyomatéka 2000-es fordulatszámon 240 Nm, 5200-as fordulatszámon pedig 190 LE-s teljesítményre képes. A motort úgy tervezték, hogy alacsony fordulatszámon is kiemelkedő rugalmasságot nyújtson, hatsebességes váltójával pedig versenytársait messze megelőző teljesítményt biztosít.
 
Bár az 1.6 DIG-T motor teljesítményét sok nagyobb motor is megirigyelhetné, fogyasztása és károsanyag-kibocsátása a Nissan méretcsökkentési filozófiájának egyik jelentős előnyeként mégis egy jóval kisebb motorénak felel meg. A Nissan évek óta arra törekszik, hogy nagyobb teljesítményt érjen el kisebb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett. E törekvés egyik látványos eredménye a Pulsar DIG-T 190 is. Figyelemre méltó teljesítménye mindössze 5,9 l/100 km-es fogyasztással és a 134 g/km-es CO2-kibocsátással párosul. A motor megfelel az új Euro6 szabványnak, innovatív megoldásai között pedig megtalálhatók az alacsonyabb súrlódást eredményező technológiák és a hűtött kipufogógáz-visszavezetés használata is. 
A Pulsar DIG-T 190 modellt nem csupán teljesítménye teszi egyedülállóvá. A Nissan az új változatot a sportos karaktert hangsúlyozó stílusjegyekkel is ellátta. Az Acenta és a Tekna felszereltségi szinttel megvásárolható DIG-T 190 alapfelszereltségként több továbbfejlesztett kiegészítőt is tartalmaz. Ilyenek például a kifejezetten ehhez a változathoz készült kéttónusú, gyémántcsiszolt fekete-ezüst könnyűfém keréktárcsák (alapfelszereltségként az Acenta változaton 17 colos, a Tekna változaton pedig 18 colos kerekeket láthatunk), valamint a különleges sportos fényszórók, amelyek keretének fekete festése jobban kiemeli a króm reflektorfelületet. Az autó hátulján krómozott kipufogóvég erősíti a sportos karaktert és hatást. 
Az 1.6 DIG-T modellek utastere különleges belső kialakítást kapott, amelyet az egész műszerfalon végigfutó szénszálas mintázat, jellegzetes fehér varrással díszített háromküllős kormány és bőrülések (csak a Tekna modellekben) jellemeznek.
 
A Nissan Pulsar DIG-T 190 2015. márciusától elérhető a magyarországi márkakereskedésekben.
Acenta felszereltségben 5.730.000,-Ft,  Tekna felszereltségben 6.620.000,-Ft kedvezményes induló áron.

Nissan Pulsar árlista letöltés 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER