Címkék: Nismo | Nissan | Nissan Juke

2015. április 30. csütörtök, 12:43

 

A Nismo fejlesztési program során alaposan átdolgozott Juke Nismo RS közvetlenül a márka zászlóshajójaként emlegetett Nissan GT-R Nismo után, a 2014-es Genfi Autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek.

Nissan Juke Nismo RS
Képgaléria
Nissan Juke Nismo RS
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Az új Juke Nismo RS a normál Nismo modellhez képest megnövelt teljesítményével, feszesebbre hangolt felfüggesztésével, erősebb fékeivel és extra felszereléseivel a Nissan közkedvelt crossovere most még extrémebb és fókuszáltabb vezetési élményt nyújt.



A Nismo autósportban szerzett globális tapasztalatai alapján kifejlesztett Nismo RS korszerű, 1,6 literes DIG-T benzinmotorjának teljesítménye az átalakításnak köszönhetően 200-ról 218 lóerőre (147 kW-ról 160 kW-ra) nőtt, míg a kétkerék-meghajtású, manuális sebességváltóval felszerelt változatok nyomatéka 250 Nm-ről 280 Nm-re növekedett. Annak érdekében, hogy a futómű gond nélkül képes legyen a megnövekedett nyomaték átvitelére, a kétkerék-meghajtású modellek első kerekeit egy részlegesen önzáró differenciálművel szerelték fel.
A négykerékhajtású modellek alapfelszereltségébe tartozik a fejlett Nyomatékátirányító rendszer, a Nissan Xtronic sebességváltóműve és a 250 Nm-es nyomaték. A nyolcfokozatú manuális üzemmóddal is rendelkező Xtronic modellekben immár az alapfelszereltség részeként a kormánykeréken elhelyezett váltófülekkel lehet váltani a fokozatok között.

A megnövekedett teljesítmény mellé mostantól még sportosabb hang is társul: a kipufogórendszer áthangolásának során ugyanis megnövekedett a kipufogóvég átmérője is.
A nagyobb motorteljesítményhez kapcsolódó további fejlesztések között megemlíthető, hogy a torziós merevség növelése érdekében a karosszériát néhány kiemelkedően fontos helyen megerősítették, míg a tökéletesített fékrendszer az ismételten nagy igénybevételt is jobban tűri. A első féktárcsák átmérője 296 mm-ről 320 mm-re nőtt, míg a hátsó féktárcsák mostantól hűtött kivitelűek. A futóművön végzett változtatásokat a módosított rugózási és lengéscsillapítási beállítások teszik teljessé.

A Juke Nismo RS változatot a piros féknyergek és elöl-hátul egy-egy diszkrét „RS" embléma különbözteti meg a többi modelltől. Az utastérben az RS logó a fordulatszámmérőn tűnik fel, míg a műszerpanelt egyedi velúr kárpitozás borítja. A belső tér hangulatát a váltókaron/váltófüleken és a középkonzolon végigfutó látványos vízmintás textúra teszi különlegessé.



Az RS változathoz rendelhető opcionális felszerelések között megtalálhatók a különleges Recaro „kagylóülések", (465.000,-Ft), a xenonfényszórók, a Nissan 360 fokos parkolókamerája és az Aktív Biztonsági Pajzs, melynek része a sávelhagyás-jelzés, a holttérfigyelés és a mozgó tárgyak észlelése, ami hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt a potenciális ütközések elkerülésére.

A Juke Nismo RS három (White Pearl, Black Metallic vagy Silver Grey) külső színben és egy kifejezetten erre a modellre szabott belső dizájnnal rendelhető.

Az áramvonalas Nismo RS alacsonyabb első és hátsó lökhárítói, a szélesebb sárvédők és küszöbök, valamint a krómozott, sötét, V alakú (a Nissan új arculatát képviselő) díszrács és a hátsó ajtó spoilere hatékonyabban szabályozzák a légáramlást. A versenypályán szerzett tapasztalatok alapján kifejlesztett aerodinamikai kiegészítők a légellenállás növelése nélkül csökkentik a karosszériára ható első és a hátsó felhajtóerőt.

A piros tükörborítás és az autó alsó részét keretező, hajszálvékony piros csík a Nismo-modellek ismertetőjegyei közé tartoznak. A látványt az autó elején lévő alsó levegőbeömlő nyílásokba integrált, új LED-es nappali menetfények teszik teljessé, míg az esztétikus 18 colos könnyűfém keréktárcsák tovább erősítik az új Juke határozott megjelenését.

A Nismo-jegyek a belső térben is jól láthatók: a sportos kormánykerék, a pedálok, a műszerek, a sebességváltó kar és az ajtóbetétek egytől egyig sportos hangulatot sugallnak. A különleges, velúr kárpitozású, piros varrású Nismo sportülések kanyarodás közben is tökéletes tartást és kényelmet biztosítanak.

Az új Juke modellcsalád egészét érintő változtatásokból természetesen a Nismo RS változat is profitál. A leginkább szembetűnő újdonságok közé tartoznak az áttervezett felső lámpák, az átszabott, „bumeráng alakú" hátsó lámpák és a LED-es irányjelző csíkokat is magukba foglaló külső tükrök.

Hatalmas teljesítménye ellenére a Juke Nismo továbbra is rendkívül praktikus autó. Az áttervezett csomagtérnek köszönhetően például a kétkerék-meghajtású változatok befogadóképessége 40 százalékkal nőtt, a kétfokozatú padlóval és a lehajtható hátsó ülésekkel pedig az autó az eddiginél is rugalmasabban kihasználható.



Nissan Juke Nismo RS árak és felszereltségek
A DIG-T 218 (280 Nm) benzinmotorral szerelt 6 sebességes kézi váltóval szerelté 7.344.000,-Ft
A DIG-T 214 (250 Nm) benzinmotorral szerelt Xtronic 4WD automata váltósé 8.014.000,-Ft.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER