Címkék: Nissan

2015. április 18. szombat, 11:32

 

A Nissan 360 fokos parkolókamerájában használt technológia a Föld óceánjaiban természeti erőforrások után kutató távirányított járművek munkáját segíti.

 

 


A Nissan most egyedi 360 fokos parkolókamera technológiáját a Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) és a Topy Industries, Ltd. rendelkezésére bocsátja egy olyan közös fejlesztési projekt keretében, amely segíthet megismerni az óceánok mélyének titkos világát.

kamera-melytenger

Egyszerűbb navigáció
A JAMSTEC és az önjáró robotok egyik vezető japán gyártójának számító Topy közös fejlesztési szerződése révén az állami szervezet távirányítású járműveivel hatékonyabban lesz képes feltérképezni az óceánok mélyén rejlő természeti erőforrásokat. A Nissan 360 fokos parkolókamera technológiájával e járművek kezelői könnyebben elkerülhetik az akadályokat, és egyszerűbben navigálhatnak a tengerfenéken.

A projekt jó példa arra, hogy a 360 fokos parkolókamera kifejlesztése során szerzett tudás hogyan kamatoztatható a nagy kihívást jelentő környezetekben is. A projekt a japán kabinet Strategic Innovation Promotion Program (SIP) nevű kezdeményezésének része, amelynek célja, hogy a japán minisztériumok kutatás-fejlesztési tevékenységeinek támogatásával elősegítse az innovációk születését.

2020-ra már a piacon
A Nissan 2020-ra szeretné piacra dobni önjáró járműveit, melyek egyik alapvető technológiája a 360 fokos parkolókamera. Ez az innovatív biztonsági rendszer megtalálható a Nissan összes crossoverében, azaz az új Juke-ban, Qashqaiban és X-Trailben.

A kereskedelmi forgalomban először 2007-ben megjelent AVM 360 fokos madártávlati képet jelenít meg az autóról. A technológia segítségével a vezető megállapíthatja az autó parkolóhelyekhez és közeli tárgyakhoz képest elfoglalt helyét, így egyszerűbben parkolhat. A Nissan a parkolókamerát 2011-ben kiegészítette a mozgó tárgyak észlelésével, és jelenleg is folytatja a kapcsolódó biztonsági technológiák fejlesztését.


3D-s képalkotás
A japán kormány SIP kezdeményezésének keretében a JAMSTEC, a mélytengeri erőforrások kutatásának technológiáit fejlesztő intézet, valamint az önjáró robotok egyik vezető japán gyártója, a Topy Industries partnerségre lépett a mélytengeri kutatásokhoz használt távirányított járművek hatékony vezérlőrendszerének kifejlesztése érdekében. A JAMSTEC és a Topy által tesztelt távirányított járműveket a Nissan 360 fokos parkolókamera technológiájának háromdimenziós képalkotásra képes változatával szerelték fel.

Cél a hatékonyabb kutatómunka
A 360 fokos parkolókamera 3D funkciója a jármű kamerájával összekapcsolva javítja az óceán fenekén végzett távolságmérést. A járműveket a felszíni hajókról irányító kezelők így valós idejű felülnézeti képet láthatnak a mélytengeri kutatójárművekről és azok közvetlen környezetéről. A projekt célja, hogy a jobb helyzetfelmérés révén elkerülhetők legyenek a tengerfenéken található akadályok, ezzel pedig javuljon a kutatómunka hatékonysága.

A Nissan továbbra is töretlenül folytatja a fő üzletágában és más területeken is felhasználható új technológiák és know-how fejlesztését. Az immateriális eszközökből keletkező bevételeit visszaforgatja az új technológiák fejlesztésébe, amelyek tovább erősítik a Nissan technológiai kompetenciáját.

A 360 fokos parkolókamera mélytengeri kutatásokban történő alkalmazásával a Nissan kibővíti az eredetileg a vezetési élmény javítását, a baleseti kockázat és a sérülésveszély csökkentését és a kényelmesebb mobilitási lehetőségek biztosítását szolgáló önjáró jármű-technológiájának felhasználási körét.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER