2011. szeptember 23. péntek, 19:55

 

A Nissan szövetkezett a vezető európai energiaszolgáltatókkal és az elektromos autók energiaellátó berendezéseit gyártó cégekkel, hogy együttesen gyorsítsák fel a kisebb, olcsóbb akkumulátor-gyorstöltők fejlesztését és a nyilvános györstöltő pontok (QC) Európa-szerte történő telepítését.

 

nissan-leaf

A Nissan, Endesa, Siemens, Afecec, DBT és Circutor cégek között született szerződés eredményeként várhatóan drámai mértékben, több mint 50%-kal csökken a töltőberendezések ára, ami így nem éri el majd a 10 ezer eurót. Ez megkönnyíti majd annak a modellnek az elterjedését, melynek keretében szervizek, flotta-üzemeltetők, kiskereskedelmi forgalmazók is üzembe állítanak ilyen töltőberendezéseket, és azt üzleti alapon, nyereségesen működtetik. Ez azt jelenti, hogy a Nissan LEAF és más, gyorstöltésre alkalmas járművek vezetői hosszabb utakra is használni tudják elektromos autójukat, és fél óránál rövidebb idő alatt 80%-ig fel tudják tölteni annak akkumulátorát.

Várható, hogy ennek eredményeként 2012 végére gyorstöltő pontok ezrei, 2015-re pedig tízezrei állnak rendelkezésre Európában. Ez az infrastruktúra a Nissan LEAF használatának lehetőségét egészen új vevőkör számára nyitja meg, olyanoknak, akik alkalmanként hosszabb utakra is használják autójukat.

A Cha de Mo DC típusú gyorstöltő 50 kW teljesítménnyel, nagyfeszültségű egyenárammal, közvetlenül tölti az akkumulátort, s így felgyorsítja a töltési folyamatot.

A Nissan LEAF az Új Európai Menetciklusban (NEDC) végzett mérések szerint két feltöltés között 175 km-t képes megtenni. A gyorstöltés lehetőségének bővülése azt eredményezi majd, hogy rövid újratöltéssel a Nissan LEAF használói hosszabb távokra is autózhatnak.
Az olcsóbb és kisebb méretű gyorstöltők kifejlesztésének nehéz feladatát a Nissan most bemutatott új egyenáramú töltőjében megtestesülő új QC-technológia és az európai partnerek know-how-ja együttesen segít megoldani.

Az európai országokban jellemző újratöltési szokásoknak megfelelően , a gyorstöltő pontok a váltóáramú töltésre is alkalmasak, hogy az ilyen töltési módra kialakított elektromos autók energiaellátását is el tudják végezni.

Az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Írországban, Franciaországban, Spanyolországban és Portugáliában már megkezdődött a Nissan LEAF kiszállítása a vevők számára. Svájcban, Belgiumban, Norvégiában, Svédországban és Dániában pedig már felveszik a rendeléseket, és a vevők hamarosan átvehetik új autójukat.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER