2011. november 17. csütörtök, 17:27

 

A hónap második felében megkezdődő hivatalos teszteket megelőzően új képek és a 480 LE-s 3,8 l-es motor „szívverésének" hangját visszaadó videó jelent meg a Nissan Juke R-ről.

 

nissan-juke-r

A világ leggyorsabb crossovere, a Juke-R egy egyedülálló koncepcióautó, amely a Nissan zászlóshajójának, a GT-R-nek a teljesítményét, sebességét és vezethetőségét ötvözi a Juke crossover izgalmas designjával. A képek és a videó jól visszaadják ennek a lázadó városi crossovernek a provokáló, energiával teli stílusát, míg a matt fekete fényezés kiemeli az autó egyéniségét.  

Az autó egyedi, hatásos vonalai és formái alatt a GT-R 3,8 l-es motorja, hajtáslánca és kerékfelfüggesztései húzódnak meg, melyektől a Juke-R a világon a legnagyobb tesztoszteron töltettel rendelkező crossoverré vált. Ezzel az erővel nemcsak a teljesítményt, hanem a merész és agresszív designt illetően is számolni kell.    

oldalrol

A lökhárító nagy, provokatív megjelenésű levegőnyílásai segítik a Juke-R duplaturbós V6-os motorjának hűtését, míg a motorházfedél apró, rejtett nyílásai a levegőnek a motortéren való átáramlását támogatják. Az új formázású köténylemezhez csatlakozó, kiszélesített kerékdobokban a GT-R 20 collos, kovácsolt alumínium RAYS kerekei forognak. Az autó hátulján a szuper sport-crossover számára dinamikus, osztott szárnyak biztosítják a leszorító erőt, s a két ötszög keresztmetszetű kipufogócsőből tör elő a motor jellegzetes hangja.   

muszerfal

Az utastérben a Juke motorkerékpártank által inspirált középkonzolja a versenycélokra alkalmasan átalakított, két versenyüléssel, teljes méretű verseny biztonsági övvel és a versenyszabályok által megkövetelt bukókerettel ellátott vezetőtér közepén helyezkedik el.

utaster

Mint a Nissan Europe októberben hivatalosan bejelentette, a Juke-R nem lesz sorozatgyártású autó, hanem különleges, a közúti forgalomban való részvétel feltételeinek megfelelő koncepcióautó marad. A Juke-R-ből két példány készül - egy bal- és egy jobbkormányos kivitel. November második felében kezdődik meg a Juke-R tesztelése, ezt követően pedig „kiszabadul" a világba, hogy játszóterévé tegye a városokat. 

Video képekben. Juke-R kívülről, belülröl, motorhanggal



gt-r-motor



juke-r-harulrol


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER