2011. június 30. csütörtök, 16:57

 

A 89. Pikes Peak-i versenyt rendezték meg az Egyesült Államok béli Colorado államban. A Nissan veterán versenyzője, Chad Hord, történelmet írt azzal, hogy részt vett egy sorozatgyártású Nissan LEAF elektromos autóval, és 14 perc 33 perces időeredménnyel célba is ért a versenyen.

nissan-leaf-versenyen

Közel 1500 méteres szintkülönbséget, és közel 20 kilométert kellett megtennie ehhez az autónak, miközben 156 kanyar nehezítette a dolgát, hogy beérjen a 4300 méteres magasságon található célba. Az elektromos hajtásnak köszönhetően végig egyenletes tempóban teljesítette a távot a LEAF. A belső égésű motorok már nem jártak ilyen jól, ugyanis az alacsony légsűrűség miatt, akár 30%-os teljesítményvesztést is produkálnak a csúcs környékén.

Egyetlen elemében különbözött a LEAF a gyári autótól, kiegészítésként a szervezők kérésére egy plusz sípoló rendszer került bele, hogy ezzel figyelmeztesse a nézőket és pályamunkásokat az érkezésére. Ezen berendezés nélkül a többi kerékcsikorgató, bőgő motorú járműhöz képest a LEAF hangtalanul suhant volna végig a pályán.

„Nagyon élvezetes volt a LEAF vezetés ezen a hegyi versenyen" mondta Hord. „Azonnal maximális nyomatékot ad le az autó, így a lassú kanyarokból szinte kiugrottam, a teljesítmény pedig következetes maradt, a csúcshoz közeledve sem veszített erejéből, szemben a belsőégésű motorral indulókéval."

pikes-peak-i-verseny-nissan-leaf

„Chad is és a LEAF is hibátlanul teljesített a hétvégén" mondta Ron Stukenberg, a Nissan Motorsport üzletágának marketing kommunikációjáért felelős felső vezetője. „A versennyel sikerült bizonyítanunk, hogy az ilyen nehéz és embert próbáló helyzetekben is képes jól teljesíteni egy elektromos autó."


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER