2012. február 10. péntek, 18:03

 

A Nissan és a Europcar bejelentette, hogy a 100%-ban elektromos hajtású, díjnyertes Nissan LEAF rövidtávra igénybe vehető lesz bérautóként Párizsban és Londonban. Februártól a 2012-es évben világszinten és Európában is az Év Autójává választott LEAF a bérautó szolgáltatás keretében a szélesebb közönség számára is elérhetővé válik.

"Két különleges oka is van, amiért a Europcar-ral közösen vállalkoztunk arra, hogy bevezessük a Nissan LEAF-et ebben a két nagyforgalmú városban a rövidtávú bérautó szolgáltatásba"- mondta Guillaume Cartier, a Nissan Internatinal S.A. értékesítési tevékenységért felelős alelnöke. "Az első ok nyilvánvaló: a belvárosi használatra a Nissan LEAF a tökéletes autó, mivel nem bocsát ki mérgező kipufogógázokat, és emellett kifejezetten élvezetesen vezethető. A másik ok, hogy sok autós van, akik bizonytalanok abban, hogy az elektromos autó megfelelő megoldást jelent-e autózási igényeikre. Azzal, hogy bérelhetik a Nissan LEAF-et és együtt élhetnek vele valós használati körülmények között, a saját szemszögükből értékelhetik az autót" - tette hozzá.



A Nissan LEAF hatótávolsága a típusvizsgálatok szerint 175 km, ami több, mint 90%-a annak, amennyit egy átlagos európai autós egy napon autózik.

"A Europcar már régóta hisz abban, hogy az elektromos autók a fenntartható mobilitás eszközei, és elkötelezett abban, hogy elősegítse az ilyen járművek minél korábbi elfogadását. Büszkék vagyunk arra, hogy a Nissan partnerei lehetünk az elektromos autók elterjesztésében, ügyfeleinknek pedig a létező legzöldebb mobilitási módot tesszük hozzáférhetővé"- nyilatkozta Rafael Girona, a Europcar vezérigazgatója.

Bár a Nissan LEAF ugyanolyan egyszerűen vezethető, mint bármelyik hagyományos autó, a LEAF-et bérlő ügyfelek számára az autót a Nissan által kiképzett, használatával kapcsolatos minden információval rendelkező Europcar-személyzet személyesen adja át. Az ügyfelek dolgának további megkönnyítése érdekében az autók akkumulátorának feltöltéséről a Europcar gondoskodik, és - ellentétben a hagyományos dízel- vagy benzinüzemű autóknál alkalmazott eljárással - sem a felhasznált elektromos energia árát, sem szerviz-díjat nem számláznak ki külön ezért.

A teljes biztonság céljából az ügyfelek kérdésükkel a Nissan Hotline telefonos ügyfélszolgálatot is felhívhatják. A bérleti időszak leteltével a Europcar minden egyes ügyféllel kérdőívet tölt ki, s az ezekből leszűrhető visszajelzéseket felhasználják a Nissan elektromos autók következő generációinak fejlesztése során.

Az eredetileg három hónapra tervezett kísérleti rendszer a két társaság közötti végleges megállapodás alapján működik, melyet a közös szándéknyilatkozatot követően kötöttek meg. Ez utóbbiban a két fél vállalta, hogy megvizsgálják, milyen módon támogathatják közösen a zéró-emissziós motorizáció koncepcióját. A rendszert később más francia és angol városokra, illetve további európai országokra is ki lehet terjeszteni. 


A Nissan LEAF-ről:
A Nissan LEAF áramvonalas, négyajtós ferdehátú karosszériájú elsőkerék-hajtású autó, melynek hajtását egy kisméretű villanymotor adja. A váltóáramú motor teljesítménye 80 kW, nyomatéka 280 Nm, ami 145 km/h maximális sebesség elérését teszi lehetővé. A villanymotort a Nissan által kifejlesztett, 90 kW-ot meghaladó teljesítményű lítium-ion akkumulátor látja el energiával. Ez teljesen lemerült állapotból kiindulva, normál töltőberendezéssel 8 óra alatt tölthető fel újra 100%-ig, míg gyorstöltővel - optimális körülmények között - alig 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szintre hozható. A Nissan LEAF ötcsillagos minősítést kapott a szigorú Euro NCAP töréstesztek eredményei alapján, így a legbiztonságosabb autók közé tartozik. A Nissan LEAF széleskörű felszereltséggel kerül forgalomba, amely tartalmazza a légkondicionálót, a műholdas navigációt és a tolató kamerát is. 

A Europcar-ról:
A Europcar piacvezető az európai bérautó szektorban. 150 országban van jelen, s ügyfelei számára saját tevékenységén, franchise-partnerein és egyéb partneri megállapodásain keresztül a világ legnagyobb bérautó szolgáltató hálózatát teszi elérhetővé. A Europcar portfóliójába tartozó márkái révén a társaság és franchise-partnerei 2010-ben 3 milliárd eurós jövedelemre tettek szert, melyből 2 milliárd konszolidált. A 6.500 alkalmazottat foglalkoztató és közel 200.000 autóból álló flottával rendelkező Europcar tudatában van társadalmi felelősségének. A Világ Vezető Zöld Közlekedési Megoldásokat Alkalmazó Társaságait elismerő első Világutazó Díj mellett a Europcar 2010-ben és 2011-ben is elnyerte ezt az elismerést. A Europcar az Eurazeo tulajdona.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER