2011. november 29. kedd, 21:25

 

A Nissan Motor Co., Ltd, bemutatja sportautó-részlegének, a Nismo-nak a jövőjével kapcsolatos merész terveit. A Tokiói Autókiállítás egyik vitathatatlan sztárja a Nissan Juke Nismo tanulmányautó lesz, egy elképzelés arról, hogy miként nézhet ki a rendkívül sikeres kompakt crossover sportos prémium-változata.

Meghökkentő formatervével a Nissan Juke újradefiniálta a B-szegmenset, melyen belül rendkívül nagy a verseny, de a Juke Nismo Concept modell még ennél is dinamikusabb. Alacsonyabb, szélesebb és az egész autó keményebb megjelenésű. Még álló helyzetben is egyértelműen látni rajta, hogy egy nagyteljesítményű autóval állunk szemben.     
Célcsoportja az olyan autórajongó réteg, amely „karcosabb személyiségű" autót keres - a Juke Nismo Concept így még inkább kidomborítja azt a kisautós agilitásból, coupé-szerű reagálásból és a SUV-ok keménységéből álló keveréket, amit az alapmodell képvisel.    

nissan-juke-nismo

"A Nissan Juke világszerte aratott sikere vitán felül bizonyította, hogy a vásárlók valami mást, valami különlegeset keresnek" - mondta Andy Palmer, a Nissan Motor Co. vezető alelnöke.   "A Juke Nismo Concept ezt az elgondolást még egy szinttel tovább viszi: energikus, különleges, és nagyon vonzó."  

A Nismo jellegzetes gyöngyfehér, piros hangsúlyokkal kiegészített színében bemutatott Juke Nismo Concept-en a Nismo aerodinamikai szakemberei által tervezett karosszéria-kiegészítők láthatók - az ő tudásuk tökéletes, versenyautó-külsejű karosszériát eredményezett.   
És ugyanúgy, mint a versenyautók esetében, a Juke Nismo Concept karosszéria-átalakító elemeit nem csak arra tervezték, hogy jól nézzenek ki, hanem arra is, hogy hatékonyan töltsék be feladatukat. Az új elemek közé tartoznak a módosított első és hátsó lökhárító, a szélesebb kerékdobok és az oldalsó küszöb-spoilerek. 
Módosították a hűtőrács mintázatát, a hátsó spoilert pedig a levegőáramlást sokkal hatékonyabbá tevő oldalelemekkel egészítették ki. Az autó kedvezőbb aerodinamikai viselkedése és leszorító erő növelése érdekében még a külső visszapillantó tükrük alakján is módosítottak.  
A leszorító erő növelésének eredményeként a gumiabroncsok és az útfelület érintkezése jobb, ezáltal növekedett a tapadás, amit még tovább javít a stílusos 19 collos könnyűfém kerekek alkalmazása.

juke-nismo

A Nismo által elvégzett beavatkozások természetesen kiterjednek az alvázra is. Ez alacsonyabbra került, és merevebbé vált (olyan levédett alkatrészek beépítésével, amelyek a kibővített Nismo-katalógusból is elérhetőek lesznek). Az 1,6 l-es, közvetlen befecskendezésű, turbófeltöltésű motor pedig nagyobb teljesítményt és nyomatékot nyújt.  
A Nismo munkájának nyomai a belső kialakításban is megjelennek. Minden olyan alkatrészt átterveztek, amely közvetlen kapcsolatba lép a vezető látásával, hallásával és egyéb érzékeivel - így pl. a kormánykereket, a pedálokat, a műszereket, a sebességváltó gombját - hogy még jobban eggyé váljon az autó vezetésével. Az autó sportos jellegét kihangsúlyozza továbbá, hogy bőrborítású verseny-üléseket kapott, a fordulatszámjelző fontosságát pedig kiemeli, hogy a műszerlap és a mutató megvilágítása piros. 
A magas szintű, sportos minőség érzetét segíti, hogy a korábban fényes felületek itt matt kikészítésűek, míg a különleges hatású középkonzol - amely egy motorkerékpár üzemanyagtartályának alakját idézi fel - metálszínű festése a tanulmányautó céljának megfelelő érzést támogatja. 

"Mint a Nissan Juke Nismo Concept példája is mutatja, a Nismo az olyan nagy sorozatban gyártott Nissan modelleknek, mint a Juke, magasabb szintű egyediséget kölcsönöz. A Nismo jövőbeli feladata, hogy egyre szélesebb vásárlóközönség számára hozzon létre sportos prémium modell változatokat." - mondta  Shoichi Miyatani, a Nismo elnöke. 
"Következő modelljeink ugyanolyan elérhető árúak és innovatívak lesznek, mint minden Nissan termék, de a Nismo hozzáadott energiájával még vonzóbb lesz a megszerzésük és a vezetésük." - tette hozzá. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER