2011. július 01. péntek, 21:58

 

Az első ügyfélautók 2012 első negyedében gördülnek majd le a kecskeméti futószalagról
Frank Klein, ügyvezető: „ Továbbra is teljes erővel és a legmagasabb fokú motivációval dolgozunk azon, hogy csúcsminőségben kerüljön ki gyárunkból jövőre az első Mercedes „Made in Hungary”.“

 

mercedes-b

Az új B-osztály lesz az első a két új kompaktautó-modell közül, amelyek Kecskeméten készülnek majd. Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője így nyilatkozott: Már nagyon várjuk, hogy legördüljön a szalagról az első kecskeméti Mercedes. A járműről ma még nem árulhatok el sokat, csupán annyit, hogy a kompakt kategória igazi prémium-autótípusa lesz az új B-osztály is, ami sok vásárlót fog megnyerni. Továbbra is teljes erővel és a legmagasabb fokú motivációval dolgozunk azon, hogy csúcsminőségben kerüljön ki gyárunkból jövőre az első Mercedes ’Made in Hungary’.“

A Mercedes-Benz a jövőben négy modellre bővíti a jelenlegi kettőből (A- és B-osztály) álló kínálatát a kompakt szegmensben; az autókat a termelési kapcsolatban álló kecskeméti és rastatti (Németország) Mercedes-Benz üzemek gyártják majd. Céljuk, hogy új ügyfélcsoportokat nyerjenek meg és új piacokon, illetve kategóriákban növekedjenek.

A négy új kompaktautó közül kettőt gyártanak Kecskeméten, hármat pedig a német rastatti üzemben. Az új B-osztály mindkét üzemben készül majd. Ez jelentős tényező a termelés flexibilitása szempontjából, mert lehetővé teszi a két üzemegység optimális kihasználását. Az új B-osztály ügyfélautóinak termelése a terv szerint 2011 szeptemberében kezdődik Rastattban, majd 2012 első negyedében Kecskeméten is. A gyártás indításának ez az elcsúsztatása lehetőséget ad arra, hogy a Rastattban nyert tapasztalatokat teljes mértékben felhasználják Kecskeméten, így hozzájárul a járművek kiváló minőségének biztosításához.

mercedes-b-osztaly-utaster

A Mercedes-Benz első ízben az idei Frankfurti Autószalonon (IAA – 2011. szeptember 15-25.) mutatja be az új B-osztályt, és akkor hozza nyilvánosságra az autó részleteit is. Már ma bizonyos, hogy az új B-osztályban alapfelszerelés lesz egy újszerű biztonsági rendszer: a kategória világújdonságának számító radaralapú Collision Prevention Assist (CPA) mindenféle közlekedési helyzetben a tipikus utoléréses ütközésektől óv. Az új B-osztály piaci bevezetése 2011 végén kezdődik.

mercedes-b-osztaly

Jövőre fokozatosan bemutatja a többi három új kompaktautót is a Mercedes-Benz, tájékoztatást adva olyan részletekről, mint azok pozícionálása, illetve gyártóhelye. Az A-osztály utódmodelljéről, amelynek európai piaci bevezetését már jövőre tervezik, a cég 2011 áprilisában ízelítőt adott a Sanghaji Autószalonon, a Concept A-Class formájában.

Továbbra is terv szerint halad az üzemépítés: jelenleg a berendezések tesztelése folyik.
Változatlanul teljes sebességgel folyik a kecskeméti termelés előkészítése: miután 2011 májusában befejeződött a műszaki berendezések felállítása a gyártócsarnokokban, terv szerint indul a technológia próbaüzeme. Ez július végéig lezárul, majd szeptembertől kezdődnek a gyártástesztelés különböző fokozatai, amelyek során elkészítik az első tesztautókat, és optimalizálják a teljes gyártóberendezést. Ezáltal minden előfeltétel adott lesz, hogy a jövő év első negyedében legurulhassanak a futószalagról az első ügyfélautók.

Nemrég alkalmazta a kecskeméti Mercedes-Benz üzem az ezredik munkatársát, és a terv szerint még idén elérik a kétezret. Most főképp a termelési területekre vesznek fel dolgozókat, elsősorban a kecskeméti régióból. A teljesen kiépített üzem több mint 2500 főt foglalkoztat majd.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER