2013. június 17. hétfő, 14:14

 

Hollandiában Lelystad-ban felvonulást tartottak az MX-5-ös tulajdonosok, s egyben megdöntötték a 2010-es találkozó 459 darabszámos rekordját. Idén 683 Mazda MX-5 állt csatasorba 1450 részvevővel a felvonuláshoz, melyet rögzítettek a Guinness Rekordok Könyvébe is.



Az MX-5 parádét a holland tévé műsorvezető, Allard Kalff vezette egy speciális, harmadik generációs (NC) MX-5-ben ülve. Útitársa a Mazda Motor Europe elnök-vezérigazgatója, Jeff Guyton volt, aki egyben a rekorddöntést igazoló okmányt is átvette Pravin Patel, a Guinness Rekordok Könyve döntőbírójától.


mazda-mx-5-guiness


mazda-mx-5-rekord


A lelystad-i RDW tesztközpont a MAX-5 2013 rendezvény része volt a holland MaX5 autóverseny pilótáinak felvonulása, és a 3rotoros motorral felszerelt Mazda3 20B bemutatója is, melyt egy belga versenyző-család, a Van Herck birtokában áll.
A résztvevők zárt pályán tesztelhették a Mazda új fejlesztését, az i-Activsense-t, vagy verseny-szimulátorokban tehették próbára képességeiket. A Mazda új Skyactiv modelljeit tesztvezetésen lehetett kipróbálni, a roadsterek pedig ingyenes műszaki átvizsgáláson vehettek részt. A találkozón megválasztották a legszebb MX-5-öt is.

max5-verseny


A nap végén nagyszabású autósmozit is rendeztek, melyen 250 autó vett részt. A flmválasztást dudaszó döntötte el, 3 felajánlott film közül a „Végzetes hazugságok” nyert, Richard Gere főszereplésével.

mazda-mx5-autosmozi


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER