2013. október 28. hétfő, 23:40

 

Az új ötajtós 3-as Mazdával nyitott az Emil Frey csoport a Mazda márka felé Magyarországon, mely modelleket mai naptól kezdve a szalonjukban is meg lehet rendelni a Mitsubishi, a Subaru és a Toyota autói mellett.

uj-mazda3-sport

A budapesti Mogyoródi úti Emil Frey autószalonban a mai napon leleplezték a vendégek számára a harmadik generációs Mazda 3-as Sportot, amely az idei Frankfurti autószalonon mutatkozott be a nagyközönségnek.

emil-frey-mazda


A 10 éve forgalmazott Mazda 3 a márka lekeresettebb autója. Megjelenése óta 3,6 millió darabot adtak el világszerte. Az újgenerációs autó megjelenése határozottan lendületesebb sportosabb vonalakat kapott elődjénél a második generációs Mazda 3-nál. A kerékjárati íveknél erőteljes izmokat kapott, oldalán pedig jellegzetes hullámvonal húzódik. A hűtőrács kisebb és komolyabb lett. Lámpáinál „sasszemöldök” jelent meg, mellyel a cicás képet szigorúbb sporkocsisra cserélte. Hátul az ablaküvegméret növekedett, a far része csapottabb, az autó nyúlánkabb képet mutat.

uj-mazda-3-sport


Műszerfalát teljesen átszabták. A kormány mögött egy kijelző maradt. Eltűnt a műszerfal tetején húzódó 2 kis kijelző. Helyét középen egy képernyő foglalja el. A kerekséget csökkentendő a szellőzők is szögletesek lettek. A váltó mögött pedig megjelent a BMW i-Drive gombjára hasonlító kezelőgomb.

uj-mazda3-muszerfal


Az autó több szempontból is tágasabb lett, mint a kifutó modell – tájékoztattak a sajtóanyagok. A gyorstesztet egy 188 cm-es úr végezte el, aki miután beállította a vezetőülést kényelmesre magának, maga mögé ült a hátsó ülésre, s elégedetten nyugtázta, hogy elegendő utazóhelyet talált.

mazda3-ferohely


Külön hangsúlyt kapott Mazda kapcsolódási technológiájának bővítése, amely a meglévő e-mail, SMS és navigációs platformokra alapozva a rendszer lehetővé, hogy a vezető online legyen a kocsijában, s elérhesse például a Facebook és Twitter bejegyzéseket, netrádiót vagy éppen hangos könyveket hallgathasson.

Az autó kétféle, egy 100 és egy 165 lóerős benzinmotorral és egy 150 lóerős dízelmotorral rendelhető, melyekhez hatsebességes kéziváltó, illetve automata váltó is csatlakozhat. A 2.2 literes dízel fogyasztását 3,9 literre ígérik 100 km-en, CO2 kibocsájtása 104 g/km.
A belépőmodell ára 4.399.000,-Ft

mazda3-sport

Az Emil Frey Ag svájci családi vállalkozás, melyet Emil Frey szerelő és motorversenyző 1924-ben alapított Zürichben. A cég napjainkban Európa 6 országában évente több, mint 250 ezer autót értékesít, s több, mint 5 ezer főt foglalkoztat. A gépjármű kereskedelmen túl szervizelést, finanszírozást és egyéb szolgáltatást végez. A cégcsoport nemzetközi szinten 26 márkát forgalmaz.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER