2011. június 30. csütörtök, 17:40

 

Az Infiniti idén márciusban jelentette be, hogy együttműködésbe kezd a Red Bull Racing Forma 1-es csapattal. Azon kívül, hogy a japán prémium autómárka neve és logója felkerült Sebastian Vettel és Mark Webber versenyautóira, a gyümölcsöző kapcsolat arra is lehetőséget teremtett, hogy az Infiniti egy nemzetközi újságírókból álló csapatot avathasson be a Red Bull Racing Londonhoz közeli gyárának titkaiba. A rendezvény résztvevői azonban még egy meglepetésben részesültek: kipróbálhatták az Infiniti első hibrid modelljét, az M35h-t.

Infiniti RedBull Racing



„Szeretettel üdvözlök mindenkit Angliában, a krikett, a steak és a pintben mért sörök földjén.” – köszöntötte vendégeit Bruce Wayne, az Infiniti kommunikációs igazgatója. „Ugyanakkor ez az Infiniti által szponzorált Red Bull Racing Forma 1-es csapat otthona, így aztán hol is lehetne máshol bemutatni legújabb modellünket és első hibridünket, az M35h-t – amely 364 lóerős, és kilométerenként csupán 162 gramm CO2-t bocsát ki. Az M35h minden idők legerősebb Infiniti modellje – és a legtisztább is. Higgyék el, nem ámítás, ez a világ egyik legextrább luxus szedánja, és meggyőződésünk, hogy a földkerekség legjobb gyorsulású sorozatgyártású hibridje. Nem csupán arról van szó, hogy a jármű 5,5 mp alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, hanem sokkal inkább a vezetési élmény egészéről. Közvetlen. Rugalmas. Ugrásra kész. Egy igazi Infiniti, a konvenciókkal szembeszálló autó, amely nem köt kompromisszumokat. Ezért illik annyira össze az F1 világbajnok Red Bull Racing és az Infiniti.”

Infiniti-M35-hibrid

A tesztvezetésen be is bizonyosodott, hogy a prémiummárkánál komolyan gondolják, amit mondanak. Az M35h elképesztő csendben és szédületes lendülettel tette meg a Red Bull Racing gyáráig tartó utazást. A hibrid alacsony sebességnél tisztán elektromos hajtása mellett a 3,5 literes V6-os benzinmotor nagyobb gázadáskor szinte észrevétlenül lép működésbe, és azonnal az ülésbe préselő gyorsulást eredményez. Sebastian Vettel, az Infiniti globális nagykövete miután kipróbálta az M35h-t csak ennyit mondott: „Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyors lesz!”

A Red Bull Racing gyárában Jonathan Wheatley csapatmenedzser és Steve Nevey, kapcsolatokért felelős menedzser fogadta a meghívottakat. A látogatás érintette a forma 1-es autók tervezési, gyártási és tesztelési folyamatának legfontosabb állomásait.

Ahogyan az eredményeikben is megmutatkozik, a legmodernebb technológia és az újításokra való nyitottság jellemzi a csapatot. A gyárban több mint 500 ember dolgozik, hogy az ötletekből a tervezésen és kivitelezésen át világbajnoki cím szülessen. A Red Bull Racing saját vezérlőteremében, a versenyautók összes pillanatnyi adata elérhető, és szükség esetén az itteni elemzők javaslatára is végre tudják hajtani a kellő változtatásokat.

redbull-racing-formula-autok

„A versenyek alatt a gyárban tartózkodó szakemberek feladata olyan, mint egy orvosi csoporté. Figyelik az autó életjeleit, elemzik a legapróbb változásokat így segítve a helyszíni csapat munkáját.” – mondta Steve Nevey a houstoni űrállomás vezérlőjétől talán csak méreteiben különböző teremben. „Mérnökeink a maximumot hozzák ki az autóból, hiszen ha a versenyzőink nem lennének teljesen biztosak a járműveikben, akkor ők sem tudnák a legjobb formájukat hozni.”

A Red Bull Racing büszke az elmúlt évek alatt megtett ugrásszerű technikai fejlődésre, így az Infiniti által szervezett gyárlátogatásra felvonultatták a csapat korábbi versenyautóit is. A látogatás végeztével Christian Horner csapatigazgató üdvözölte a meghívottakat.

Elbúcsúzva a Red Bull Racing gyárától az Infiniti vendégei ismét átélhették az M35h páratlan hibrid technológiája által biztosított vezetési élményt, megtapasztalva, hogy a megalkuvást nem tűrő japán prémium autómárka méltó partnere a világbajnok forma 1-es csapatnak.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER