Írta: Administrator   
2011. október 26. szerda, 17:27

 

Jóllehet a Rally Világbajnokság-on (WRC) Ford Fiesta S2000-essel versenyző Synergon Turán Motorsport csapatának idei eredményeit törölte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Ford továbbra is kiáll a magyar páros mellett.

varga-zsombor

Az idén több alkalommal is, mind kétszeri dobogós helyezésükkel, mind az általuk az S-2000-es kategóriában elért 46 világbajnoki ponttal történelmet író Turán – Zsiros páros érthető módon csalódással vette tudomásul, hogy az FIA törölte idei eredményeiket, miután Zsiros Gabi porckoronsérve miatt a pilóta és navigátora úgy döntöttek, nem indulnak a Spanyol Rallyn. Jóllehet a csapat a sérülést időben jelezte, a FIA véleménye szerint a Synergon Turán Motorsportnak lehetősége lett volna új navigátort, sőt akár új pilótát csatasorba állítania a Spanyol Rallyra, így megfosztotta a csapatot idén szerzett pontjaiktól.

A szövetség döntését Varga Zsombor, A Ford Közép- és Kelet-Európai Értékesítő Kft. magyarországi PR és kommunikációs igazgatója a következőképp kommentálta:

"Nagyon büszkék vagyunk Turán Frigyesre és Zsiros Gáborra. Nem csupán azért, amit az idén elértek és ahogyan versenyeztek, hanem azért is, mert a Spanyol Rally előtti döntésük is azt bizonyítja, hogy milyen erős csapat is az Ő párosuk. Jóllehet örültünk volna, ha a szövetség a körülmények ismeretében némileg nagyobb rugalmasságot tanúsít, természetesen elfogadjuk az FIA döntését, amelyet a szabályok szigorú figyelembevételével hoztak. Mi ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy Frici egy beugró navigátorral nem tudott volna úgy teljesíteni, ahogyan Gabival, akivel hosszú évek sikerekben gazgad versenyzése során csiszolódtak kiváló párossá. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint eddigi eredményeik a világbajnokságon. Ennél is fontosabb azonban, hogy Turán Frigyes és Zsiros Gábor együtt alkotják a Synergon Turán Motorsport csapatát, ők egy páros, így ahogyan bennük sem, részünkről sem merült fel egy pillanatra sem, hogy Gábor nélkül folytassák a bajnokságot. Tisztelettel adózunk mind nem mindennapi teljesítményük, mind megindító összetartásuk előtt. A Ford továbbra is kiáll a versenyzők mellett, és bízunk benne, hogy a 2012-es idényben a Frici és Gabi által az idei évben szerzett tapasztalatokkal felvértezve be tudjuk bizonyítani milyen erős is az együttműködésünk."

zsiros-gabor-turan-frigyes


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER