Írta: Administrator   
2011. október 26. szerda, 16:21

 

Ismét kiemelkedő, 1,6 milliárd dolláros világszintű nyereséggel zárta a negyedévet a hazánkban harmadik éve piacvezető Ford, amely emellett amerikai és európai piaci részesedését is növelni tudta.

 

A vállalat a kilencedik egymást követő negyedévben könyvelt el kiemelkedő nyereséget, miközben világszerte megerősítette piaci pozícióit. A 2011 harmadik negyedévében mintegy 33,1 milliárd dolláros forgalom mellett elért 1,6 milliárd dolláros nyereség mellett a Ford mintegy 13 milliárd dollárral tovább csökkentette adósságállományát is, így 20,8 milliárd dolláros készpénzállománya 8,1 milliárd dollárral haladja meg hitelállományát. A vállalat teljes likviditása a rendelkezésre álló szabadon felhasználható hitelkeretekkel együtt eléri a 31 milliárd dollárt.
Az év első kilenc hónapját vizsgálva a vállalat adózás utáni nyeresége eléri a 6,6 milliárd dollárt, miközben piaci részesedését növelve az Egyesült Államokban megőrizte piacvezető pozícióját, Európában pedig második helyét.

A teljes 2011 évet tekintve a Ford az Egyesült Államokban 13 milliós, míg Európában 15,2 milliós piaccal számol, és tervei szerint tartani vagy javítani tudja az előbbi piacon 16,5%-os, míg az utóbbin 8,3%-os piaci részesedését. Világszintű tevékenységét tekintve a teljes évre vonatkozólag a vállalat 5,7%-os működési nyereséggel számol.

Ford-Dearnborn


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER