Írta: Administrator   
2011. december 09. péntek, 19:41

 

A Ford bemutatta legújabb modelljeit. Ezúttal azonban kivételesen nem csillogó, új járművek, hanem gyönyörű divatmodellek sorakoztak és sétáltak a kifutón – Ford Focus alkatrészekkel. A bemutatott egyedi darabokat, egy autós ruhát és nyakláncot a Ford kölcsönözte, a terveket pedig két feltörekvő brit dizájner készítette.

ford-focus-ruha

Az alkalmi ruha tervezésének kihívásával Judy Clark foglalkozott, aki egyébként a rangos Scottish Designer of the Year díj egyik jelöltje, és aki Alexander McQueennel dolgozott, és segédkezett Sarah Jessica Parker híres zöld ruhájának elkészítésében, amit a művésznő a Szex és New York 2008-as bemutatóján viselt.

“Nagyon jólesett a felkérés erre a különleges projektre, hiszen ez meglehetősen eltér attól, amivel eddig foglalkoztam.” – mesélte lelkesen Clark. “A ruhával kapcsolatban úgy fogalmaznék: az alapötletet az Edward-kor inspirálta, és még az alkatrészek megérkezése előtt elkezdtem a tervezéssel foglalkozni.”

ford-ruha


A selymes fényű, festett műselyem, vörös autólámpák, skótkockás csatok, és a Clark védjegyének számító gyapjú felhasználásával komponált ruhaköltemény remekül illik a tervezőnő mentorának újrahasznosítást hangsúlyozó, a 2009-es Párizsi Divathét alkalmával bemutatott trendvilágába. A nyaklánc tervezésével a 26 éves cornwalli Katherine Hawkins kezdett foglalkozni, aki Creme Noveau néven saját ékszer-dizájnnal foglalkozó céget futtat. Katherine örömmel fogadta a Ford felkérését a munkára. Terveinek inspirációja egyfajta tisztelgés a Metropolis című ős-sci-fi képi világa előtt.

ford-focus-modell

"Amikor megérkezett a nekem szánt alkatrészeket tartalmazó doboz, nem igazán tudtam, mire készüljek.” – árulta el Hawkins. „Kissé megnehezítette a munkámat az a körülmény, hogy nem tudok vezetni – így fogalmam sem volt, hogy mire is valók az egyes alkatrészek! De amint szétválogattam, és alaposan szemügyre vettem őket, gyorsan jött az alapötlet, hiszen remek fém-, műanyag és gumi alkatrészekkel dolgozhattam.”

A fotósorozatot Andy Fallon készítette, aki korábban olyan neves lapoknak is dolgozott, mint például a Rolling Stone magazin és az FHM.

modell-ford-focus-alkatreszekben


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER