Írta: Administrator   
2011. május 31. kedd, 18:53

 

Henry Ford elhíresült mondata kicsit másként hangzott: "Vevőink minden színigényét ki tudjuk elégíteni, ha fekete kocsit rendelnek." – szólt az automata gyártósor és a magyar Galamb József által tervezett a T-Modell révén a vállalat alapítójának tulajdonított legendás szállóige.

henry-ford

A Ford és az Ogilvy a magyaroszági reklámszakma részéről több alkalommal elismerést kiváltó ötletekkel előrukkoló hazai kreatív csapata kicsit leporolta a közel száz éves mottót; „Bármilyen színben. Amíg az fekete vagy fehér, esetleg szürke vagy kék.“

Több, az Ogilvy segítségével készült eredeti kreatív és legutóbb a Wunderman-nal közösen kidolgozott AR (Augmented Reality) kampány után a Ford hazai marketing csapata ismért érdekes ötlettel rukkolt elő.
A múlt hétvégén tartották a néhány hete a magyarországi Ford márkakereskedésekbe megérkezett vadonatúj Focus, és a modellben elérhető forradalami technológiák, aktív biztosági rendszerek  a szegmensben egyedülállóan széles skálájának bemutatását célzó, nagy sikerrel zárult nyílt hétvégét.

uj-ford-focusA 2009-ben és 2010-ben egyaránt Magyarország legnépszerűbb autójának bizonyuló korábbi Focus-ból ugyanakkor még elérhető egy limitált kontingens. A készletről rendelhető, azonnal elvihető modellek zöme négy színben, a Henry Ford számára oly kedves feketében, valamint fehérben, kékben és szürkében elérhető, ez adta az ötletet a kreatívoknak a legendás mondat új köntösben történt feltámasztására, amely reményeik szerint, rendhagyó, öniróniába hajló megközelítésre révén alkalmas lehet a leendő vásárlók figyelmének felkeltésére.
Az igazi sikerszériának bizonyult Focus-ból rendelkezésre álló készlet gyors fogyását ugyanakkor nem csak az indokolja, az újdonsült tulajdonosnak nem kell várakoznia autójára: a kiemelt érdeklődésben nyilvánvalóan szerepet játszik a modellen kínált jelentős árelőny is.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER