Címkék: Keszthelyi Vivien

2019. január 21. hétfő, 15:11

 

Az Ázsiai F3-as téli bajnokság második versenyhétvégéje is lezárult vasárnap, és a három versenyből álló forduló ismételten magyar sikert hozott. A mezőny egyetlen női pilótája, Keszthelyi Vivien a technikai nehézségek ellenére újabb két futamon szerzett pontot, így pozitív élményekkel indulhatott vissza Európába, a W Series válogatójára. 

 

 

Vivien a hétvégén már három sikeresen teljesített versennyel a háta mögött érkezett Malajziába, ahol újabb három futam várt rá a Sepang Nemzetközi Versenypályán. 

 


„Az első forduló remek bevezető volt számomra a formaautózás világába, de továbbra is a tapasztalatszerzésről szól minden. A versenyeken, és azokon kívül is rengeteget kell még tanulnom. Ez ezen a hétvégén sem lesz másképp. A cél az, hogy minél jobban megismerjem az autót" – szögezte le Keszthelyi Vivien még a csütörtöki tesztek előtt.
A mezőny Sepangban ismét bővült, így még több pilótával szemben kellett megállnia a helyét, de a magyar reménység már az első futamon, rendkívül stabil vezetést bemutatva a 9. helyen végzett. 
A második verseny előtt a technika is közbe szólt. A felvezető kör alatt a fiatal pilóta előtt haladó autóról egy felvetődő kavics berepült az autója szellőző nyílásán  és kilyukasztotta a hűtőt. A meghibásodott alkatrész miatt egészen a zöld lámpák kigyulladása előtti percig kétes volt, hogy elindulhat-e, de a csapat szerelői sikeresen megoldották a problémát. A hűtő cseréje miatt Viviennek a 9. pozíció helyett a bokszutcából kellett a mezőny után rajtolnia, végül pedig a 11. helyre küzdötte fel magát. 

 


Az utolsó futamon a 12. helyről indult. Az autó miatt már nem kellett aggódnia, a pozíciójáért annál inkább. Amaury Cordeel mindent megtett, hogy megfossza a debreceni születésű versenyzőt a pontszerzéstől, de a végletekig izgalmas csatából Vivien került ki győztesen, aki a belga előtt a 10. helyen ért célba. 
„Nagyon boldog vagyok! Óriási öröm számomra, hogy ismét sikeresen teljesítettem a forduló mindhárom versenyét. Rövid idő alatt sok tapasztalatot sikerült gyűjtenem az autóval kapcsolatosan. A második verseny előtt nem volt szerencsém, a bokszutcából kellett rajtolnom, ami  megnehezítette a dolgunkat, de ilyen az autósport, a csapat pedig kiválóan reagált a helyzetre. A harmadik futamot élveztem a legjobban, az ilyen szituációkból rengeteget lehet tanulni" – nyilatkozta a háromszoros túraautó-bajnok az utolsó versenyt követően. 


Vivien hétvégi teljesítményét a BlackArts Racing csapatvezetője, Bill O'Brien is elismerte:

„Vivien kiváló ütemben fejlődik. A második versenyen keményen kellett küzdenie, mert a bokszutcából rajtolt, a harmadikon pedig körről körre teljesítette a kihívásokat, hogy előre törjön a 10. helyre és utána megtartsa azt. Ezen az utolsó futamon a leggyorsabb körideje mindössze 1.2 másodpercre volt a kétszeres makaói bajnok Dan Ticktum-tól. Ez rendkívüli eredmény egy olyan fiatal hölgytől, aki mindössze a második versenyhétvégéjén vesz részt a formula kategóriában."
Két teljes fordulót követően a magyar pilóta hat versenyen van túl, melyeket sikeres, stabil versenyzést bemutatva teljesített. Sűrű programja következtében a pályáról egyből a repülőtérre sietett, hiszen a W Series válogatója miatt ezen a héten már Európában kell helytállnia, ahol közel 30 nemzet 59 pilótájával száll majd harcba a bajnokságban elérhető ülésekért.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER