Címkék: BMW | DTM | Német Túraautó Bajnokság

2018. október 16. kedd, 00:35

 

Október 14-én célba ért a Német Túraautó Bajnokság 2018-as szezonja, amelyet a BMW a gyártók közötti pontverseny ezüstérmeseként, Marco Wittmann abszolút negyedik helyezésével és az idei év legeredményesebb újoncával zárt. 

Tíz versenyhétvége húsz megmérettetése után október 14-én véget ért a Német Túraautó Bajnokság (DTM) 2018-as idénye, amelynek háromszoros győztese a Mercedes-Benz lett, a pilóták közötti pontverseny dobogójának legfelső fokára pedig Gary Paffett állhatott fel. A BMW 623 ponttal a gyártók közötti pontverseny második helyezettjeként végzett, a csapatok közötti pontversenyben pedig a BMW RMR csapat az ötödik, a BMW RMG csapat a hatodik, míg a BMW RBM csapat a nyolcadik helyen zárta a szezont.

A Hockenheimringen megrendezett szezonzáró hétvége első, szombati futamán a bajor prémiumgyártó dobogós helyezést ünnepelt: Timo Glock a harmadik helyre hozta be a DEUTSCHE POST BMW M4 DTM versenyautót. A BMW Bank M4 DTM volánjánál ülő Bruno Spengler a kilencedik lett, a BMW idei két újonca, az osztrák Philipp Eng és a svéd Joel Eriksson pedig a tizenkettedik és a tizenötödik helyen zárta a futamot a SAMSUNG BMW M4 DTM géppel, illetve a BMW M4 DTM versenyautóval. A BMW Driving Experience M4 DTM volánjánál ülő Marco Wittmann és a Shell BMW M4 DTM versenyautóval induló Augusto Farfus nem tudta befejezni futamot.

Vasárnap azonban fordult a kocka: Marco Wittmann, a bajor prémiumgyártó kétszeres DTM-bajnoka másodikként száguldott át a szezonzáró futam célvonalán, megszerezve ezzel szezonbéli hatodik dobogós helyezését. Őt követte Bruno Spengler a hatodik, Augusto Farfus a hetedik, Philipp Eng a nyolcadik, Joel Erikkson a kilencedik és Timo Glock a tizedik helyen. Mindez azt jelenti, hogy a Német Túraautó Bajnokság 2018-as szezonzáró megmérettetésén a BMW összes pilótája pontszerző helyen ért célba.

A bajor prémiumgyártó ezzel 623 ponttal zárta a szezont, legeredményesebb istállója, a BMW RMR csapat pedig 246 ponttal a csapatok közötti pontverseny ötödik helyén végzett. A BMW RMG csapat 220, míg a BMW RBM csapat 157 pontot szerzett idén. A pilóták közötti pontversenyben Marco Wittmann a negyedik (164 ponttal), Timo Glock az ötödik (144), Philipp Eng a kilencedik (102), Bruno Spengler a tizenkettedik (85), Joel Eriksson a tizennegyedik (72), Augusto Farfus pedig a tizenhatodik (56) helyen végzett. Az idei szezon legeredményesebb újonca a 28 esztendős Philipp Eng lett.

„Izgalmas hajrát tartogatott a hockenheimringi szezonzáró – Marco Wittmann-nal a dobogón és mindegyik pilótánkkal pontszerző helyen. Látványos szezon végére érkeztünk ezzel, voltunk fent és lent is idén. Az egyik legpozitívabb üzenet, hogy mindvégig versenyképesek tudtunk maradni és megszorongattuk ellenfeleinket, hat pilótánk mindegyike legalább egyszer dobogóra állt idén és összesen négy futamgyőzelmet szereztünk. Voltak kimagasló pillanatok, mint például Timo Glock és Gary Paffett fantasztikus küzdelme a szezonnyitón, Marco Wittmann hazai győzelme a Norisringen, majd Alex Zanardi felejthetetlen teljesítménye Misano-ban. Mindent egybevetve, lélegzetelállító szezont nyújtottunk idén is rajongóinknak, a bajnoki címekért pedig a legvégsőkig versenyben voltunk. A számos egyéni siker ellenére azonban a nagy sikerek idén elkerültek minket. Gratulálunk a Mercedes-Benznek és Gary Paffettnek az aranyérmekhez, miközben szomorúan vesszük tudomásul, hogy a gyártó ezzel hátat fordít a sorozatnak és a rajongóknak. Nagyon várjuk már a 2019-es szezont – vadonatúj versenyautóval, új ellenfelekkel, és kétség sem férhet hozzá, hogy a sorozat iránti változatlan rajongással” – nyilatkozta a Német Túraautó Bajnokság 2018-as szezonzáró futama után Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER