Címkék: Keszthelyi Vivienn

2019. március 28. csütörtök, 18:45

 

Rendkívüli magyar siker a nemzetközi Forma-3-as kategóriában. A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását. 

 

 

 Ezzel – mindössze 18 évesen – ő lesz a történelmi mezőny egyik legfiatalabb tagja.

 „Nagyon boldog vagyok, hiszen nagyon kevés időm volt, hogy felkészüljek. Nehéz két hónapon vagyok túl, az eddigi  rendelkezésre álló rendkívül rövid idő alatt végig az a cél állt a szemem előtt, hogy minél több tapasztalatot szerezhessek a formula-3 kategóriában, ez pedig továbbra is folytatódhat.

 

 

 

 Gratulálok az összes versenyzőnek, aki részt vett az egy héten keresztül tartó válogatón. Minden szempontból értékeltek minket reggeltől estig, ami nagy kihívást jelentett, de a fáradtság ellenére most hatalmas az öröm" – mondta a bejelentés után a háromszoros túraautó-bajnok.

 A 2019-ben induló W Series-ben való részvételért a jelentkezők közül világszerte több mint száz női pilóta kvalifikációját fogadták el. A bajnokság válogatójának keretein belül az előszűrés után már csak 54-en álltak versenyben, akik a második fordulóban a volán mögött bizonyíthattak. Ekkor következett ausztriai, három napot átölelő tesztsorozat, melynek a végén 28 főre csökkent az esélyesek létszáma. Vivien az utolsó, mindent eldöntő spanyolországi kiválasztáson kevés formaautós tapasztalata ellenére ismételten jól teljesített, így pedig a sorozat egyik legfiatalabb tagjaként bekerült a világ legjobb 22 női versenyzője közé.
A W Series hivatalos teszt és tartalék pilótájaként az ifjú magyar versenyzőnek részt kell majd vennie minden versenyhétvégén és teszten, valamint készen kell állnia a sorozatban való versenyzésre is.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER