Címkék: Ferrari

2019. május 07. kedd, 08:31

 

A Ferrari Budapest hihetetlen győzelmet aratott a Ferrari Challenge Europe-ba való visszatérésekor múlt hétvégén a Red Bull Ring-en.

 

 

 

 A korábbi Indy Car és Formula E versenyző Adam Carrollal, valamint a 488 Challenge versenyautóval a Ferrari Budapest visszatérése hatalmas siker volt.

 A Ferrari Budapest csapata a 2011-es Coppa Shell cím megnyerése óta nem versenyzett a sorozatban. A brit FF Corse csapat közreműködésével tért vissza idén, hogy a széria felső osztályában, a Trofeo Pirellibenversenyezzen. Bár Carollnak korlátozott pályahasználati lehetősége volta pénteki gyakorláson, hatodikként végzett az szabadedzésen, majd szombaton javítva a teljesítményét már az első helyről indulhatott a verseny nyitó futamán. Az együléses, illetve
sportautóknál szerzett rendkívüli versenytapasztalatát mutatja, hogy a 36 éves Carrollnak, csak fél körkellettahhoz, hogy az élre álljonaz esőáztatott pályán, és egy erős küzdelemben vezette győzelemre a Pizza Forte által támogatott autóját.

 

 

 A vasárnapi kvalifikáció mégrosszabb időjárási körülmények közt zajlott. A hó beborította a Styrian hegységben található Spielberg-i versenypályát. Az időjárás sajnos olyan rossz volt, hogy alig egy órával a verseny kezdete előtt törölték a futamot, ezzel megfosztva Carollt további lehetséges győzelmétől. Caroll győzelme azt jelenti, hogy bár egy futamon vett eddig részt, hetedik helyen áll a Trofeo Pirelli listáján, a Ferrari Budapest pedig a 16. helyen a csapatbajnokságon.

 A következő rendezvény a hagyományos Ferrari Challenge formátummal megszakad és egy 40 perces futammal folytatódnia Le Mans-i 24 órás versenyen, június 14-én, amely sorána Trofeo Pirelli és a Coppa Shell versenyzői együtt fognak versenyezni. AdamCarroll, Ferrari Budapest, így nyilatkozott: “Leszámítva az időjárást, ez egy csodálatos
hétvége volt. Nagy örömmel tölt el, hogy győzelemmel debütálhattam a Ferrari Challengen, az első közös együttműködésünk során a Ferrari Budapesttel és az FF Corse-vel. Jó munkát végeztünk a pénteki előfutamon, kis időbe telt míg megtaláltuk az összes kellő beállítást és berendezést, mely a teljesítményem maximalizálását lehetővé tette.

 Le voltam nyűgözve a verseny szintjétől ebben a szériában, különösképp koncetrálnom kellett a versenyre ahogy az élre kerültem. A körülmények igen nehezek voltak, így tudtam, hogy nem hibázhatok. Határozottan erős együttműködés és összetartás van az FF Corse és a Ferrari Budapest között, előretekintünk a következő megmérettetésre. A Le Mans-i esemény az év fénypontja lesz, melyen mindenki nyerni akar majd. ”Emanuele Lippi, Ferrari Budapest igazgatója így nyilatkozott

“Ez egy tökéletes visszatérés volt a Ferrari Challenge-ba. Visszatérni és győzelmet aratni, ez az érzés csodálatos! Az FF Corse egy hihetetlenül jól működő és professzionális csapat. Büszkék vagyunk rá, hogy ők készítették fel az autónkat Adam számára, aki szintén nagyszerű munkát végzett. Ez az eredmény mindannyiunk számára egy egyértelmű visszajelzés, hogy ez az együttműködés hihetetlenül sikeres lesz a szezon elkövetkezendő részében.Le Mans nem jöhet elég korán.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER