Címkék: BMW

2019. február 18. hétfő, 20:23

 

A Formula E Mexikóvárosban megrendezett futamától kezdve a sorozat biztonsági autója új szerelésben tündököl, amely a versenypályára hangolt BMW i8 Coupé és a BMW iFE.18 versenyautók közeli rokonságát hirdeti.

 

 

  A BMW i8 Coupé Safety Car forradalmi karosszériafóliáját a BMW Motorsport vezető formatervezője, Michael Scully álmodta valóra.

  A BMW i8 Coupé Safety Car vadonatúj karosszériafóliájáról a tisztán elektromos formaautókat rajtrácsra állító ABB FIA Formula E Championship idei negyedik felvonásának előestéjén, a Mexikóvárosi Nagydíjnak otthont adó Autódromo Hermanos Rodríguez versenypályán rántották le a leplet. Az ünnepélyes bemutató színpadára állt Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója, António Félix da Costa és Alexander Sims, a BMW elektromos sorozatban versenyző két pilótája, Pia Schörner, a BMW Motorsport marketingigazgatója, valamint Alberto Longo, a Formula E társalapítója és bajnokságvezetője is.

 

 

  A karosszériafólia kialakításakor a BMW Motorsport dizájnerei és a Formula E bajor istállója szorosan együttműködött, hogy a BMW i8 Coupé Safety Car már első ránézésre is a BMW iFE.18 versenyautók ikonikus dizájnnyelvezetét tükrözze. Mint ilyen, a sorozat biztonsági autójának új köntösét is a Formula E nagyvárosi környezete ihlette, ahol a nézők a többi versenysorozathoz képest rendre magasabbról, mégis közelebbről szemlélhetik a száguldó cirkuszt.

  „A biztonsági autó karosszériafóliájának megtervezésekor az elsődleges szempont – ahogyan a BMW iFE.18 versenyautók esetében is – a felülnézet volt” – mondta Michael Scully. A BMW i8 Coupé Safety Car felülnézeti képét így a BMW márkalogójának legendás kék-fehér elemei határozzák meg, amelyeknek köszönhetően a biztonsági autó minden szögből más-más arcát mutatja. Az óriási embléma aszimmetrikus alkalmazása kiválóan harmonizál a BMW iFE.18 versenyautók funkcionális szempontok szerint kialakított, tükröződésmentes idomrészeit idéző, matt fekete műszerfal-elemekkel.

  Az összefüggő dizájnban kék és lila „erezet” is megfigyelhető, amely a nyers energia természetes színeit idézi. „A BMW iFE.18 versenyautók dizájnnyelvezetét a BMW i8 Coupé eltérő karosszériaarányai szerint gondoltuk újra. Az új szerelés minden korábbinál dinamikusabb külsővel és a nagyvárosok utcáin folyó versenyzéshez elengedhetetlen, magabiztos karakterrel ruházza fel a biztonsági autót” – tette hozzá Michael Scully.

  A BMW i divízió a kezdetek óta hivatalos autóipari partnerként működik közre a Formula E szériában, amelyet már az első futamtól kezdve átfogó biztonságiautó-flottával támogat. A mezőny élén autózó biztonsági autót számos BMW M alkatrésszel hangolták versenypályára a mérnökök. Ilyen többek között a bukókeret, a légterelő szárny, a szénszálból készült hátsó ajtó, az első koptató, a BMW M4 GTS (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 199 gramm / km)* kagylóülései, a négypontos biztonsági övek, a tetőre erősített fényhíd, a BMW M karbon-kerámia fékrendszer, valamint a teljes sport futómű.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER