Címkék: Emil Frey | Lexus | LFA | Total 24 Hours Of Spa

2018. július 21. szombat, 05:06

 

A környezetbarát hibrid modelljei mellett legendás versenygépeiről is ismert Lexus egy egyedi, művészi kidolgozású LFA szupersport autóval ünnepli első 24 órás versenyét Spaban: a japán autógyártó az elismert portugál művészt, Pedro Henriquest szerződtette az LFA egyedi feldíszítésére, amit a Spaban megrendezett versenyhétvégén lehet majd megcsodálni. Az Emil Frey Lexus Racing egyébiránt két Lexus RC F GT3 géppel indul a megmérettetésen, a Blancpain GT versenysorozat legkeményebb futamán. 

Az Emil Frey Lexus Racing csapata július 28-án és 29-én mutatkozik be két Lexus RC F GT3 autóval az ikonikus hosszú távú versenyen, a Total 24 Hours of Spa futamon, amit idén hetvenedik alkalommal rendeznek meg. A nevezésről az Emil Frey Lexus Racing az első teljes Blancpain GT versenysorozaton mutatott jó teljesítményük miatt döntött, amibe beletartozik a bajnokság ötödik fordulójában, a franciaországi Paul Ricard pályán elért látványos győzelem is.
E döntésében megerősítette a csapatot a Spa Franchorchamps pályán – a Total 24 Hours of Spa futam helyszínén – nemrég befejezett, pozitív eredménnyel záródott tesztelés is, ahol mind nedves, mind pedig száraz aszfalton kipróbálták a beállításokat.

Az Emil Frey Lexus Racing a Spa Franchorchamps pályán begyűjtött tavalyi adatokat is felhasználta. Ez volt az a helyszín, ahol a világon először sikerült megszerezni a pole pozíciót a Lexus RC F GT3-assal, majd magabiztos győzelmet aratni az International GT Open versenysorozat futamán. Lorenz Frey csapatfőnök szerint a közelmúltban végzett tesztelés, illetve az, hogy a Lexus RC F GT3 jól teljesített a nehéz, hét kilométeres pályán, jót tett a csapat önbizalmának.

„Figyelembe véve, hogy a pálya a gyors kanyarokkal nagyon is jól fekszik a Lexus RC F GT3-nak, jó teljesítményt kellene mutatnunk.” – fogalmaz a csapatfőnök. „Ez a verseny az egyik legkeményebb GT3 futam, amit ezen a látványos versenypályán rendeznek, így a csapatban mindenki nagyon várja már az első 24 órás szereplést a Lexussal.”

A két Emil Frey Lexus Racing RC F GT3 kormánya mögött igen tapasztalt pilóták ülnek majd, köztük a monacói Stéphane Ortellivel, aki ehhez hasonló 24 órás versenyen korábban már mind Spaban, mind Le Mans-ban győzni tudott.

A művészi kidolgozású LFA
A fenti esemény és a Lexus nagy teljesítményű ’F’ modelljeinek tízedik születésnapja alkalmából a Lexus Europe egy művészi tervezésű, egyedi LFA autót mutat be a Spaban megrendezendő versenyhétvégén. Ez az autó bátran pályázhat a legikonikusabb Lexus szupersportkocsi címre. Az LFA vonalvezetése a folyamatos mozgás érzetét keltő és az állandó fejlődést kifejező, organikus mintázatba simulnak a portugál művész, Pedro Henriques elképzelésének megfelelően.

„A napjainkra jellemző képlékenység, a folyamatos mozgás élménye, és a pillanat megfagyasztásának nehézsége ihlette a díszítés mintázatát.” - magyarázaa Pedro. “A vonalvezetés követi ezt a mindenfelé terjedő és soha meg nem álló folyamatot, ami maga a haladó élet. Az autó elemeinél használt kézműves anyagok és az áramló vonalak organikus érzetet keltenek, s ez az érzet csak megerősödik mozgás közben.”

A Lexus ismert művészet és dizájn iránti szenvedélyéről. Ezt a Milánói Dizájn Héten kiállított alkotások is mutatják. Idén nyáron ráadásul a Lexus egy pop-up UX kiállítótermet is nyitott Lisszabonban, ahol több művész – köztük Pedro Henriques – alkotásai is megtekinthetők.
Az új, művészi LFS legelőször július 25-én, szerdán lesz látható a Spa városában tartandó, hagyományos parádén. Az autó ezután a 24 órás futam előtt a versenypályán rendezendő parádén szerepel majd július 28-án, szombaton.

A Total 24 Hours Of Spa verseny programja

Csütörtök, 2018. július 26.
11:45 - 13:15 1. szabad edzés
18:10 - 19:10 Pre-Qualifying
20:50 - 21 .05 Q1 időmérő edzés
21:12 - 21:27 Q2 időmérő edzés
21:34 - 21:49 Q3 időmérő edzés
21:56 - 22:11 Q4 időmérő edzés
22:30 - 00:00 Éjszakai edzés

Péntek, 2018. július 27.
17:45 - 18:15 Bemelegítés
18:30 - 19:00 Super Pole

Szombat, 2018. július 28.
16:30 - Total 24 Hours of Spa


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER